Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valmieras stikla šķiedra koncerna peļņa šogad prognozēta 9,5-10 miljonu eiro apmērā

Stikla šķiedras ražotāja AS Valmieras stikla šķiedra koncerns šogad plāno gūt peļņu 9,5-10 miljonu eiro apmērā, savukārt grupas apgrozījums varētu sasniegt 135-142 miljonus eiro, teikts kompānijas sniegtajā informācijā biržai Nasdaq Riga.

"Ņemot vērā pasaules stikla šķiedras tirgus pozitīvās izaugsmes tendences, aizvien straujāk attīstošos stikla šķiedras industriju un izteikti augsto pieprasījumu pēc stikla šķiedras produktiem, sabiedrības vadība prognozē, ka 2017.gadā grupas konsolidētais neto apgrozījums varētu sasniegt no 135 miljoniem eiro līdz 142 miljoniem eiro, savukārt konsolidētā tīrā peļņa - no 9,5 miljoniem eiro līdz 10 miljoniem eiro," teikts nerevidētajā 2016.gada finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Vienlaikus Valmieras stikla šķiedra vadība norāda, ka to apliecina arī 2017.gada pirmā mēneša provizoriskie grupas darbības rezultāti - koncerna apgrozījums janvārī bija 12,7 miljoni eiro, bet peļņa - viens miljons eiro, kas ir par 33% vairāk nekā 2016.gada janvārī.

"Grupas produkcija pasaules tirgos tiek pilnībā izpirkta, un šāda tendence tiek prognozēta arī turpmāk," teikts vadības ziņojumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valmieras stikla šķiedras koncerns 2016.gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 124,255 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt grupas peļņa samazinājās par 7,1% un bija 5,088 miljoni eiro.

Valmieras stikla šķiedras koncernu veido Valmieras stikla šķiedra un trīs tās meitassabiedrības - Valmiera Glass UK Ltd. Apvienotajā Karalistē, kā arī Valmiera Glass USA Corp. un Valmiera Glass USA Trading Corp. Valmieras stikla šķiedras akcijas kotē biržas Nasdaq Riga otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir P-D Glasseiden Oschatz GmbH un Vitrulan Internetional GmbH.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses