Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

CAF pagarina piedāvājuma derīguma termiņu jaunu vilcienu konkursam

AS Pasažieru vilciens (PV) ir saņēmusi apliecinājumu no konkursa uzvarētāja Spānijas kompānijas Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) par piedāvājuma derīguma termiņa pagarinājumu jaunu vilcienu iegādes konkursam.

PV informē, ka pagarinājums nepieciešams, lai pabeigtu darbu pie atsevišķu līguma normu saskaņošanas, kas saistītas gan ar finansiālajiem, gan arī tehniskiem aspektiem un nepieciešamajiem saskaņojumiem, kurus līgumslēdzējas puses nevarēja pagūt izpildīt līdz 28.februārim, kad beidzās iepriekšējais piedāvājuma derīguma termiņš. PV valde esot pārliecināta, ka nepieciešamie kompromisi tiks panākti un līgums tuvākajā laikā tiks parakstīts.

Uzņēmums, piesaistot neatkarīgus ekspertus un izpildot Ministru kabineta norādījumus, turpina apjomīgo un atbildīgo darbu saistībā ar jauno vilcienu iepirkuma procedūru, norāda PV.

Iepriekš, februāra sākumā, PV paziņoja, ka, lai parakstītu līgumu ar CAF par jauno vilcienu iegādi, PV jāpārliecina Finanšu ministrija (FM), ka tās iebildes par līguma punktiem, kas skar avansa maksājumus un maksājumu indeksāciju, nav pamatotas. Ja PV izdošoties pārliecināt FM, līgums vēl tehniski jāsaskaņo ar Spānijas kompāniju, savukārt CAF izmaiņas ir jāsaskaņo ar Spānijas kredītu un garantijas aģentūrām, kas varētu ilgt vēl divas nedēļas.

PV valdes priekšsēdētājs Nils Freivalds arī skaidroja, ka valdībā esot izdevies novērst bažas par vilcienu pārlieku sadārdzinājumu. "Galu galā cena vai konkrētie rādītāji iepirkumā ir iesniegti, un tie nedrīkst tikt mainīti. Apgalvot, ka kaut kur kaut kas ir lētāk... Tad pretī jābūt adekvātiem līguma nosacījumiem un adekvātām tehnoloģijām, lai varētu vispār salīdzināt," skaidroja PV vadītājs, noraidot iepriekš atsevišķos medijos publicētos iebildumus pret iepirkuma cenu.

Freivalds arī norādīja, ka CAF ir apņēmies līgumā noteiktajā termiņā pasūtījumu izpildīt, kas nozīmē, ka Eiropas Savienības piešķirto naudu PV paspēs izmantot. "Tā ir viņu apņemšanās, ka līgums ir jāizpilda, un līgums, protams, paredz nosacījumus, kas notiek, ja viņi nepilda. Tas ir viņu risks," uzsvēra Freivalds. Viņš gan nenoliedz, ka PV galvenās bažas ir 2015.gada vidus, kad kohēzijas finansējums jāapgūst pilnā apmērā. Tas esot "pamatakmens" līgumā.

Kā ziņots, janvāra beigās valdība atļāva turpināt jaunu vilcienu iepirkumu un arī Administratīvā rajona tiesa atļāva PV turpināt 429,24 miljonus latu vērto jauno vilcienu iepirkumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses