Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Darbam NEPLP izvirzīts 41 kandidāts

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā līdz 30.novembra vakaram iesniegts 41 pieteikums darbam Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP). Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pieteiktos NEPLP locekļu amatu kandidātus varētu sākt vērtēt pēc divām nedēļām, pastāstīja komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Kandidātus sāksim vērtēt, sākot no aiznākamās nedēļas. Izveidosim grafiku un plānojam tikties ar visiem, kuri atbildīs noteiktajiem kritērijiem," teica I. Mūrniece.

Latvijas Raidorganizāciju asociācija darbam NEPLP izvirzīja četrus kandidātus - Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes lektoru Rolandu Tjarvi, bijušo politiķi un žurnālistu Edvīnu Inkēnu, Nodarbinātības valsts aģentūras projektu speciālistu Renāru Neimani un bijušo politiķi un žurnālisti Violu Lāzo.

Lāzo un Inkēna kandidatūru izvirzīja arī Latvijas Žurnālistu savienība. No šīs organizācijas tika pieteikts arī žurnālists Egils Zariņš un sabiedrisko attiecību speciālists Kristians Rozenvalds, kā arī izteikts atbalsts iepriekš izvirzītajai NEPLP priekšsēdētāja vietniecei Dacei Buceniecei.

Savukārt Latvijas Žurnālistu asociācija ziņoja, ka darbam NEPLP izvirzīs Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētāju Ilmāru Muulu, žurnālistu, politologu, filmu un raidījumu studijas Mistrus Media vadītāju Gintu Grūbi, žurnāla Ir.lv žurnālisti Anitu Braunu un sabiedriskās politikas centra Providus portāla Politika.lv producenti, mediju politikas pētnieci Ilzi Straustiņu.

Kā ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, ņemot vērā, ka drīzumā beigsies pašreizējo NEPLP locekļu pilnvaras, aicināja ieteikt padomes locekļu kandidātus nākamajam darbības termiņam. Dokumentus varēja iesniegt līdz 30. novembrim.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu NEPLP sastāvā ir pieci locekļi, kurus ievēl Saeima, konsultējoties ar biedrībām un nodibinājumiem, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā, izvirza Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Padomes locekļus ievēl amatā uz pieciem gadiem, locekļus var ievēlēt atkārtoti, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.

Saeima septembra sākumā grozīja Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu, pagarinot NEPLP locekļu pilnvaras līdz jaunās padomes pilna sastāva izveidošanai, bet ne ilgāk kā līdz 2012. gada 1. februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses