Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Finierskaidu ražotājs AmberBirch: tirgus ir svārstīgs, tomēr strādājam 24/7

Latvijai tuvāko valstu klienti produkcijas pasūtījumus ir samazinājuši, bet pieprasījums no Dienvidaustrumāzijas partneriem saglabājas nemainīgs, lai arī cenu konkurence ir ļoti asa. Darbību negatīvi ietekmē Covid-19 vīrusa radītie globālo piegāžu ķēžu pārrāvumi, kuru dēļ strauji pieaugušas konteineru pārvadājumu cenas uz Āziju. Īsumā sakot, tirgus apstākļi ir sarežģīti, bet esam izvēlējušies strādāt ar pilnu jaudu. Kopš aprīļa darbojamies 24/7 režīmā, lai būtu labi sagatavojušies pēckrīzes periodam, laikrakstam Diena atzīst AmberBirch valdes loceklis Kārlis Kavass.

Pēc viņa vārdiem, nopelnīt un saglabāt augstu atdevi uz kapitālu šobrīd nav vienkārši, taču šis ir arī iespēju laiks.  Pirmkārt, ir iespējas izvērtēt visas izmaksas, efektivizēt procesus, kur tas vēl nebija izdarīts.  Otrkārt, fokusēties uz jaunu partnerību nodibināšanu, lai brīdī, kad ekonomisko stimulu dēļ visā pasaulē pieprasījums pēc saplākšņa pieaugs, mēs būtu gatavāki nodrošināt lielākas jaudas. Un te ir būtiski, ka ir nokomplektēta un apmācīta komanda, kuru šobrīd ir svarīgi noturēt. 
 
"Arī tehnoloģiski rūpīgi gatavojamies pēckrīzes brīdim. Šobrīd notiek pārrunas par papildu iekārtu uzstādīšanu, kas dos iespēju ražot vēl vairāk un efektīvāk. Liela daļa izmaksu ir fiksētas neatkarīgi no ražošanas apjoma, tāpēc rentabilitāti ļoti ietekmē ražošanas apjoms," stāsta Kavass.
 
Rūpnīca šobrīd strādā četrās maiņās, kopumā nodarbinot 53 darbinieku, kā arī aptuveni 10 darbiniekus neprofila ārpakalpojumu sniedzēju uzņēmumos. "Mums palīdz arī tas, ka esam daļa no AS AmberStone Group (holdinga uzņēmums daļēji pieder Ernestam Bernim un ar viņu saistītiem uzņēmumiem), kas sniedz finansiālas drošības sajūtu varbūtējo grūtību gadījumā," norāda Kavass.
 
AmberBirch finiera rūpnīca atvērta 2019.gada vasarā un ir viens no lielākajiem investīciju projektiem Krustpils reģionā. Tā uzbūvēta agrākā armijas lidlauka teritorijā, izveidē investējot vairāk nekā desmit miljonus eiro.
 
Finiera ražotne ir projekta pirmā kārta. Rūpnīcā plānots ieguldīt vēl 55 - 60 miljonus eiro, uzbūvējot mūsdienīgu saplākšņa ražotni, tādējādi nodrošinot pilnu ražošanas ciklu. Nākotnē plānots nodarbināt līdz pat 250 darbinieku un kļūt par nozīmīgu pievienotas vērtības kokapstrādes produkcijas eksportētāju Latvijā.

AmberBirch ir daļa no AS AmberStone Group, kas ir 2013. gadā Latvijā dibināta holdingkompānija. Līdz šim tā ir veikusi investīcijas medicīnas, lauksaimniecības, kuģniecības, viesmīlības un citās nozarēs Latvijā.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses