Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Lattelecom un Deutsche Telekom ierīkos optiskās šķiedras tīklu, kas aptvers Baltiju, Poliju un Vāciju

Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs Lattelecom un Vācijas koncerna Deutsche Telekom uzņēmums Deutsche Telekom International Carrier Sales & Solutions (ICSS) ir noslēguši līgumu, lai kopīgi ierīkotu optiskās šķiedras tīklu infrastruktūru, kas aptvers Baltijas valstis, Poliju un Vāciju, sacīts abu kompāniju piektdien izplatītajā paziņojumā.  

Projektu Baltic Telecommunications Highway (Baltijas telekomunikāciju maģistrāle) paredzēts īstenot, jo palielinās pieprasījums pēc interneta datu pārraides apmēriem starp Rietumeiropu, Baltijas valstīm un Krieviju.

Lattelecom un vācieši sadarbosies, lai kopīgiem spēkiem Baltijā, Polijā un Vācijā izveidotu modernu tīklu tehnoloģiju, kuras maksimālais datu pārraides ātrums sasniegs 10 gigabaitu. Projekta ietvaros puses veiks arī būtiskas investīcijas Latvijā, Vācijā, Polijā un Lietuvā, sacīts paziņojumā.

"Pieaugot interneta satura apmēram un dažādībai, kā arī dažādiem datu apmaiņas pakalpojumiem, interneta datu apmaiņas patēriņš turpina pieaugt visā pasaulē. Tāpēc Lattelecom agrīni rada spēcīgu datu pārraides maģistrāli, kas nākotnē palīdzēs Lattelecom apmierināt arvien pieaugošās vajadzības pēc lielātruma interneta," paziņojumā norāda kompānijas valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Pēc viņa paskaidrotā, Baltic Telecommunications Highway ir starptautiskas nozīmes projekts, kas nodrošinās Krievijas un citu kaimiņzemju telekomunikāciju operatoriem ģeogrāfiski īsāko datu plūsmas pārraides maršrutu uz Eiropu un pārējo pasauli.

Uzņēmums Lattelecom piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju (IT) pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Kompānijas īpašnieki ir Latvijas valsts (51%) un skandināvu TeliaSonera (49%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses