Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas valsts pārvaldes virtuālās asistentes rīks uzvar starptautiskā konkursā

Trešdien, 21. novembrī Uzņēmumu reģistra (UR) kvalitātes vadības sistēma ieguva balvu starptautiskā konkursā The International Quality Awards 2018 par izcilu rezultātu sniegšanu kategorijā Inovāciju ieviešana, izmantojot kvalitātes metodes (Innovation through Quality Methods) sabiedrisko pakalpojumu jomā. Viens no projekta rīkiem ir Latvijas uzņēmējiem pazīstamā virtuālā asistente UNA.

"UNA ir pirmā Latvijas valsts pārvaldes virtuālā asistente un viena no pirmajām Eiropā. Šī uzvara nozīmē starptautisku atzinību un atpazīstamību valsts pārvalžu un virtuālo asistentu jomā. Esam vienā līmenī ar globālo risinājumu gigantiem, kas mums piešķir pasaules mēroga kvalitātes standartu. Turklāt tas parāda, ka valsts pārvalde Latvijā kļūst arvien progresīvāka un uzņēmējiem draudzīgāka," stāsta UR vadītāja Guna Paidere.

UR kvalitātes vadības sistēma nominācijā par sabiedrisko pakalpojumu inovācijām valsts/pašpārvaldes nozarēs un nevalstisko organizāciju darbībā tika novērtēta kā labākais risinājums nacionālajā mērogā un iekļuva finālā. Starptautiskā līmenī izvērtēšana un apbalvošana notika 21. novembrī Londonas elitārajā konferenču centrā De Vere Grand Connaught Rooms.

Virtuālo asistenti sadarbībā ar Uzņēmumu reģistru ir izstrādājis uzņēmums Tilde. UNA palīdz UR klientiem lielu daļu pakalpojumu saņemt 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā un ir pieejama gan mājaslapā, gan sociālajā tīklā Facebook. Virtuālā asistente iestādes klientiem sniedz informāciju par uzņēmumu nodibināšanu un likvidēšanu, kā arī ziņas par dokumentu virzību. Kopš darbības uzsākšanas UNA sniegusi atbildes jau uz vairāk nekā 31 000 klientu jautājumu.

"Lepojamies, ka esam vieni no pirmajiem pasaulē, kas ieviesuši mākslīgā intelekta atbalstītus virtuālos asistentus klientu apkalpošanā valsts pārvaldē. Uzvara un starptautisks novērtējums liecina, ka virtuālo asistentu iekļaušana iestādes vai uzņēmuma darbplūsmā ļauj sasniegt jaunu kvalitātes līmeni. UNA ir īpaša ar to, ka spēj analizēt dabīgo valodu, kādu ikdienā izmanto cilvēki, un mācās no saziņas ar klientiem. Šo darbu darījām ar lielu aizrautību, mūsu izaicinājums bija, lai saziņas pieredze ar virtuālo asistenti UNA būtu līdzvērtīga sarunai ar Uzņēmumu reģistra speciālistu," stāsta uzņēmuma Tilde Valodas tehnoloģiju biznesa attīstības vadītāja Diāna Butina.

Šis konkurss nav vienīgais, kurā piedalās UNA. Virtuālā asistente pretendē arī uz balvu OECD (Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija) Valsts sektora inovāciju centra (OPSI) Publiskā sektora inovāciju konkursā 2018 (Embracing Innovation in Government. Global trend 2018). UNA risinājums OECD organizētajos pasākumos tiks vērtēts novembrī inovāciju konferencē Parīzē un World Government Summit's Edge of Government 2019. gada februārī Dubaijā.

Uzņēmumu reģistrs ir vienīgā institūcija no Latvijas, kas ieguva apbalvojumu.

Sabiedrība Tilde ir viens no Eiropas vadošajiem valodu tehnoloģiju uzņēmumiem. Attīstot mākslīgā intelekta tehnoloģijas, Tilde nodrošina atbalstu valodu dzīvotspējai digitālajā laikmetā. Uzņēmuma izstrādātie risinājumi ietver mašīntulkošanas sistēmas, virtuālos asistentus, runas atpazīšanu un runas sintēzi, kā arī pareizrakstības rīkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses