Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lonely Planet žurnālists: Latvieši baidās lielīties ar savu valsti

Latvijai ir daudz vērtību – no vēstures līdz mākslai, arhitektūrai, dabas ainavām un padomju militārajam mantojumam, ar ko pievilināt tūristus, taču latvieši baidās ar tām lielīties, diskusijā, ko rīkoja Latvijas Institūts, sacīja Lonely Planet žurnālists Brendons Pressers.

Viņš arī akcentēja, ka tās ir lietas, ko iespējams „pārdot” ārzemju tūristiem, vien jāmāk par to pastāstīt citiem. Pēc viņa teiktā, pēdējo sešu gadu laikā Latvija un Rīga ir ļoti izmainījušās, un cilvēki pamazām sāk apzināties valsts stiprās puses un tās attiecīgi arī popularizēt.

Ārvalstniekiem arī noteikti būtu interesanti uzzināt daudz vairāk par Latvijas mākslu un jaunajiem dizaineriem, kas pēdējā laikā kļuvuši īpaši spēcīgi.

„No tūrisma galamērķu viedokļa, protams, Rīga ir kroņa dārgakmens, bet no dabas noteikti jāizceļ Kurzemes piekraste, kas ir ārkārtīgi skaista, taču nereti tiek nepelnīti aizmirsta, tūristiem dodoties tikai uz Liepāju vai Ventspili,” skaidro Pressers.

Autors arī iebilda, ka Līgo un Jāņi neatpaliek no Riodežaneiro karnevāliem, un ir svarīgi tos popularizēt arī ārzemniekiem. Vienlaikus viņš arī stāstīja par nišas tūrisma, piemēram, kāzu iespējām, kuras iespējams svinēt daudzajās un skaistajās Latvijas muižās un pilīs, kā arī akcentēja nepieciešamību sadarboties ar ārzemju sabiedrisko attiecību firmām, piemēram, ASV, kas nodarbotos ar valsts tēla mērķtiecīgu popularizēšanu.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras vecākā eksperte mārketinga un tūrisma tirgus jautājumos Ilona Kalniņa un Rīgas tūrisma attīstības biroja mārketinga un komunikāciju direktors Aigars Smiltāns uzsvēra, ka Latvija jau sadarbojas ar aģentūrām Latvijai svarīgos tūrisma tirgos, kas pagaidām iekļauj kaimiņvalstis un Vāciju.

Kalniņa norādīja uz Latvijas tūrisma sakārtotu infrastruktūru, taču atzina, ka vēl arvien 80% no Latviju apmeklējošajiem tūristiem paliek tikai Rīgai, un nepieciešama reģionu tūrismu iespēju popularizēšana.

Smiltāns piebilda, ka nereti iepriekš bija vērojama situācija, kurā cilvēki izveido kādu interesantu objektu, taču neapzināti to glabā no apkārtējiem, to nepopularizējot, tomēr ar mūsdienu tehnoloģiju sniegtajām iespējām, pateicoties sociālajiem tīkliem, iespējama daudz plašāka mērķauditorijas aptvere nekā iepriekš. Turklāt patlaban Rīgu apmeklējošie tūristi daudz vairāk interesējas par visas Latvijas apceļošanas iespējām.

Lauku ceļotāja mārketinga speciāliste Eva Staltmane akcentēja Latvijas neskarto dabu kopumā kā lielāko resursu un vērtību, ko izmantot un atzina, ka nepieciešams lielāks budžets lauku piedāvājuma popularizēšanai.

Leo Burnett Riga vadītājs un viens no Latvijas Facebook lapas radītājiem Ansis Egle stāstīja par tiešsaistes priekšrocībām tūristu ieinteresēšanā, norādot, ka Latvija sociālajos tīklos ir piemērs, kā būvēt valsts zīmolu, ko atzinuši arī Facebook speciālisti. Viņš arī uzsvēra, ka Latvijai ir daudz unikālu lietu, ar ko piesaistīt tūristus, piemēram, ziemeļblāzma, Līgo un Jāņu svinības, kā arī unikālie mūzikas festivāli, kuru popularizēšanai nereti pietiek ar objektīvi izvietotu informāciju tiešsaistē.

Kanādietis Brendons Pressers ir pilna laika tūrisma žurnālists un aptuveni 35 ceļvežu autors. Patlaban Pressers ieradies Rīgā, lai atjaunotu aktuālāko informāciju par Latviju, ko iekļaut 2013./2014.gada ceļvedī. Lonely Planet ir pasaules lielākais ceļvežu izdevējs, kas kopš 1972.gada publicējis 500 ceļvežus astoņās valodās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses