Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Papildināts (17:10) Maksātnespējas administratoru asociācija pret Krājbankas administratoru ierosinājusi disciplinārlietu

Biedrības Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa adminstratoru asociācija valde jau 22. martā pret KPMG pieaicināto maksātnespējas administratoru Krājbankas maksātnespējas lietā Jāni Ozoliņu ierosinājusi disciplinārlietu.

Tas darīts pamatojoties uz biedrības rīcībā esošo informāciju. Valde pieprasījusi Jāni Ozoliņu sniegt pasakaidrojumus par konstatētajiem normatīvo aktu pārkāpumiem citos viņa administrējamos uzņēmumos. Kā arī lūdza sniegt paskaidrojumus, kā situācijā, kad bez paša administratora dokumentus paraksta arī trešās personas, kuras nav maksātnespējas procesa administratori, tiek nodrošināta maksātnespējas procesa administratora darbības neitralitāte, objektivitāte un neatkarīgums no trešajām personām.

Diena jau rakstīja, ka arī Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienība norādījusi uz vairākām aizdomām par pārkāpumiem Jāņa Ozoliņa darbībā. Tā norāda, ka administrators neievēro Kredītiestāžu likuma normas, kas nosaka, ka fiziska persona vai juridiskas personas pilnvarota fiziska persona drīkst vienlaikus pildīt kredītiestādes administratora pienākumus tikai vienā maksātnespējas procesā. Taču maksātnespējas procesa administrators Jānis Ozoliņš, kuru pilnvarojis administrators SIA KPMG Baltics, veic administratora pienākumus vēl sešpadsmit neizbeigtos maksātnespējas procesos. Par to liecinot publiski pieejamie Uzņēmuma reģistra Maksātnespējas reģistra dati.

Otrdienas pēcpusdienā Latvijas Krājbankas maksātnespējas procesa administratora KPMG Baltics pilnvarotā persona Jānis Ozoliņš no Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesu administratoru asociācijas izstājusies. Tas tiek pamatots ar atsevišķu Asociācijas personu pastiprināto interesi par Latvijas Krājbankas maksātnespējas procesu un viņu vēlme iegūt informāciju, kas nav viņu un Asociācijas kompetencē. "[Tas] liecina par mērķtiecīga un apzināta spiediena izdarīšanu uz administratora pilnvaroto personu," vēsta Mediju tilts vecākais sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

(Papildināts ar pēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses