Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par salmonelozes dēļ izkautām vistām Balticovo plāno izmaksāt 142 963 latu kompensāciju

Kompensācijā par salmonelozes dēļ izkautām vistām olu ražotājam AS Balticovo plāno izmaksāt 142 963 latu, liecina nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdes darba kārtība.

Atbilstoši kārtībai, kādā piešķir un dzīvnieku īpašnieks saņem kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības vai epizootijas uzliesmojuma laikā, kompensācijas tiks izmaksātas Balticovo, kur 2012.gada pirmajā ceturksnī radušies materiālie zaudējumi, salmonelozes dēļ izkaujot 68 078 vistas.

Uzņēmumam plānots izmaksāt 2,10 latu kompensāciju par katru putnu.

Lēmums par kompensācijas apmēru pieņemts, Pārtikas un veterinārā dienesta inspektoriem izvērtējot, kā putnu īpašnieks pildījis normatīvajos aktos noteiktās prasības, vai laikus ziņots par putnu saslimšanu un vai laikus tiek veikti pasākumi slimības ierobežošanai. Balticovo nav konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, turklāt kaušanas brīdī putni bija jauni, ar pietiekamu dzīvsvaru un tiem nebija konstatētas slimību izraisītas pārmaiņas.

Katru gadu no Eiropas Savienības budžeta līdzekļiem valstij tiek pārskaitīti vismaz 50% no iztērētajiem līdzekļiem kompensāciju izmaksai dzīvnieku īpašniekiem.

Izdevumus sedz no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Salmoneloze ir otrā biežāk ziņotā infekcijas slimība, ar kuru slimo gan cilvēki, gan dzīvnieki Eiropas Savienībā. Lielākais šīs infekcijas slimības avots ir olas, kā arī cūkgaļa un putnu gaļa. Katru gadu tiek ziņots par aptuveni 180 000 cilvēku saslimšanas gadījumiem Eiropas Savienības dalībvalstīs (38,2 saslimšanas gadījumi uz 100 000 cilvēku).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses