Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas brīvostā atklāj rekonstruētās piestātnes

Pirmdien, 21. janvārī, svinīgā ceremonijā tika atklātas nule kā ekspluatācijā nodotās ZO-1 un ZO-2 piestātnes, kuru vērienīgais rekonstrukcijas projekts ilga teju divus gadus. Rekonstruētās piestātnes, ar kurām jau vairāk nekā 25 gadus operē viens no Rīgas brīvostas smagsvara kategorijas stividoriem SIA Rīgas Universālais Termināls (RUT), atrodas Vecmīlgrāvī, Birztalu ielā 15, kas ģeogrāfiski ir vēsturiskā Zīda ceļa – tilta starp Tālos austrumiem un Rietumu pasauli – tālākais ziemeļu punkts, portālu Diena.lv informēja brīvostā.

Piestātņu ekskluzīvā atrašanās vieta nav vienīgais ar ko šīs piestātnes ir īpaši izceļamas – to realizācijas process bija ne tikai tehniski izaicinošs, bet arī birokrātiski nebūt ne viegls un ātrs – cikls no idejas realizācijas sākuma līdz gatavām piestātnēm ilga 12 gadus. Tomēr, lai arī piestātnes ir pabeigtas tikai tagad, patiesībā rekonstrukcijas idejas aizmetņi ir meklējami vēl pagājušā gadsimta 70. gados, kad RosMor veidotā projekta ietvaros, tika paredzēta to pakāpeniska savienošana ar tuvumā esošo Žurku salu, tādējādi realizējot piestātņu atrašanās vietas vietas sniegto milzīgo potenciālu.

Pašreiz ir īstenota tikai neliela daļa no grandiozās vīzijas par piestātņu savienošanu vienotā kordona līnijā, tomēr pēc RUT valdes priekšsēdētāja Jāņa Kasaļa vārdiem, stividoruzņēmums jau tagad ir apņēmības pilns spert nākošo soli piestātņu pagarināšanas virzienā un gatavoties turpmākajiem izaicinājumiem, lai nākamo 10 gadu perspektīvā savā rīcībā iegūtu, tostarp arī dziļākās piestātnes statusu Rīgas brīvostas ietvaros. 

Nupat noslēgtās rekonstrukcijas primārais mērķis bija modernizēt un padarīt laikam atbilstošas esošās piestātnes, ievērojami uzlabojot to tehniski-ekonomiskos rādītājus, kas ļautu uzņemt Panamax klases kuģus. Lai to sasniegtu, tika palielināts piestātņu kopējais garums, sasniedzot 446,8 metrus, veikti gultnes padziļināšanas darbi līdz 12,5 metriem, kā arī veikti citi labiekārtošanas un infrastruktūras darbi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses