Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieaudzis arī Rīgas ostā apkalpoto kruīza pasažieru skaits

Rīgas brīvostā piecos mēnešos pārkrauto kravu apjoms saglabājas stabils

Kopējais kravu apgrozījums šī gada pirmajos piecos mēnešos Rīgas ostā sasniedzis 13,5 miljonu tonnu, kas ir par 7,9% mazāk nekā pērn. Kritums skaidrojams ar naftas produktu plūsmas mazināšanos un daļēju ogļu kravu novirzīšanu uz citām Latvijas ostām. Pārējās nozīmīgākajās kravu grupās Rīgas ostā saglabājas stabils pieaugums. Tāpat jāatzīmē veiksmīgs kruīzu sezonas sākums. Pārskata periodā ostā apkalpoti 16 kruīza kuģi, kas atveduši uz Rīgu 16,8 tūkstošus pasažieru (par 50,1% vairāk nekā pērn), portālu Diena.lv informēja Rīgas brīvostā.

"Piecu mēnešu rādītāji Rīgas ostā kopumā vērtējami kā stabili. Naftas produktu plūsma caur Rīgas ostu turpina samazināties, savukārt kopējais Latvijas ostās pārkrauto akmeņogļu apjoms ir pat lielāks nekā pērn, sasniedzot 8,6 miljonus tonnu. Ogļu apjomu kritums Rīgas ostā ir loģisks un skaidrojams ar to, ka stividori jaunajā terminālī Krievu salā turpina veikt tehnoloģiju un iekārtu pieregulēšanu un pielāgošanu, kraušanas jaudas kāpinot pakāpeniski un daļu no ogļu kravām novirzot uz citām Latvijas ostām. Tas dod iespēju pārējām Latvijas ostām pārkraut vairāk. Krievu salā strādājošie stividori prognozē, ka jūnijā kravu apstrādes kapacitāte turpinās pieaugt. Vienlaikus pozitīvi jāvērtē fakts, ka pārējo nozīmīgāko kravu kopapjoms piecos mēnešos ir pieaudzis," skaidro Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Caur ostu sūtīto konteinerkravu apjoms turpina pieaugt. Pārskata periodā pārkrauti jau 2 miljoni tonnu konteinerkravu, kas ir par 1,6% vairāk nekā pērn. Pozitīva dinamika reģistrēta mežrūpniecības kravām. To apjoms piecos mēnešos audzis par vairāk nekā piekto daļu jeb 21,4%. Par 4,2% audzis labības un citu lauksaimniecības produktu kopapjoms. Būtisks palielinājums pārskata periodā reģistrēts būvniecības materiālu apjomiem (+70,4%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses