Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sildot ekonomiku, New Hanza Capital būvēs 18,3 miljonus vērtu loģistikas parku

New Hanza Capital valde un padome pieņēmusi lēmumu par vērienīga investīciju objekta īstenošanu, būvējot 18,3 miljonus eiro vērtu A klases noliktavu un loģistikas parku Rīgā, Maskavas ielā 462. Marta beigās noslēgts celtniecības līgums ar uzņēmumu Pillar Contractor un darbus plānots sākt jau tuvākajā laikā.

"Ekonomika piedzīvo grūtus laikus un neskaidrība ir liela, tāpēc jebkuram investīciju projektam Latvijā šobrīd ir īpaši liela nozīme, lai cilvēkiem un uzņēmumiem nodrošinātu darbu. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc neatlikām šo projektu uz vēlāku laiku un sāksim to īstenot tieši tagad," informēja New Hanza Capital valdes priekšsēdētājs Edgars Miļūns.

New Hanza Capital norāda, ka celtniecība ir viens no būtiskiem sektoriem, kas šādās krīzes situācijās var veicināt ekonomikas attīstību, jo būvniecības darbu laikā tiek piesaistīti daudz apakšuzņēmēju un nodarbināts liels skaits darbinieku. Maskavas ielas loģistikas parka un noliktavu būvniecības laikā New Hanza Capital piesaistīs 20 apakšuzņēmējus, savukārt celtniecības un citu darbu veikšanai nodarbinās ap 180 cilvēku.

New Hanza Capital īpašumā esošajā Maskavas ielas 462 zemes gabalā šobrīd atrodas vairākas noliktavas ēkas, no kurām lielākā daļa būvēta pirms aptuveni desmit gadiem. Lai pilnībā izmantotu īpašuma potenciālu un brīvo zemes platību, tiks veidots vienots loģistikas un noliktavu parks ar nosaukumu A6, uzbūvējot gandrīz 32 000 kvadrātmetrus jaunas un modernas noliktavas. Pēc celtniecības darbu pabeigšanas kopējā ēku platība pārsniegs 50 000 kvadrātmetru, ierindojot jaunizveidoto loģistikas parku starp lielākajiem Rīga teritorijā. Nomniekiem būs pieejamas platības, sākot no aptuveni 800 kvadrātmetriem.

Paredzams, ka celtniecības darbi tiks pabeigti līdz 2021.gada 31.jūlijam. Jaunajām ēkām paredzēts iegūt arī BREEAM sertifikātu, kas apliecinās to augsto kvalitāti, energoefektivitāti un atbilstību pasaules standartiem, turklāt tās būs pirmās noliktavas ēkās Latvijā ar šo sertifikātu.

New Hanza Capital uzsver, ka dažādās attīstības stadijās šobrīd uzņēmumā ir vēl virkne investīciju projektu par kopējo summu vairāk nekā 150 miljoni eiro, kuru īstenošanas laikā varētu tikt piesaistīti vairāki desmiti apakšuzņēmumu, dažādos objektos nodarbinot vairākus simtus darbinieku. Šo projektu īstenošana būs atkarīga no nepieciešamo investīciju piesaistīšanas.

AS New Hanza Capital ir 2006. gadā dibināts uzņēmums. Sabiedrības darbības mērķis ir, nodrošinot ilgtermiņa kapitāla pieaugumu, komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus. 

Top komentāri

BMA
B
Ko var stāstīt pasakas? Tur drīz jau sienas ar jumtu būs, celtniecība rit pilnā sparā kopš februāra mēneša :))))) "uzsāks" !!! :)))))
Naudas atmazgātāji
N
tagad nāk kā mesijas un pasludina, ka sildīs ekonomiku.
Reklāma?
R
Sūdu viņi tur silda ar šitiem šķūņiem. Visas ceļmalas piebūvē. Aiz fūrēm putekļu mākoņi, jo Maskavas iela vēl šopavasar nav tīrīta no smiltīm.. nožēlojami un riebīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses