Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Štrombergs atzīst, ka BMX pasaules čempionātā jācer uz brīnumu

Galvenās sezonas atskaites sacensības pienākušas sporta veidam, kurā Latvijai pēdējos gados ir vislielākie panākumi. BMX braucēji nedēļas nogalē Jaunzēlandes pilsētā Oklendā sadalīs pasaules čempionāta medaļas. «Jāatzīst, ka šoreiz galvenais pretendents uz čempiona titulu ir citas valsts braucējs - mājinieks Sems Vilobijs.

Māris (Štrombergs) saka - jācer uz brīnumu,» piezemēti divkārtējā olimpiskā un divkārtējā pasaules čempiona (PČ) Māra Štromberga izredzes, atsaucoties uz pašu braucēju, Dienai novērtēja viņa treneris Ivo Lakučs. Elites klasei sacensības notiks svētdien, 28. jūlijā.

Prāvās izmaksas, kas saistītas ar nokļūšanu sacensību vietā, ir par iemeslu tam, kāpēc šogad Latvija pasaules čempionātā ir pārstāvēta tikai ar astoņiem braucējiem. Parasti zēnu un jauniešu ir krietni vairāk, šoreiz no jaunajiem braucējiem uz starta stājās tikai Reino Liepiņš, kuram vecāki samaksāja ceļa izdevumus. Liepiņš startēja trešdien un aizcīnījās līdz pusfinālam, kur gan savā braucienā palika pēdējā 8. vietā.

Latvijas galvenā cerību klase, protams, ir vīru elite. Diemžēl nestartēs pilna komanda - četri braucēji. Tam par iemeslu gan nav ierobežotās finanses. Eiropas čempionāta pēdējā posmā smagu kritienu piedzīvoja šovasar labus rezultātus uzrādījušais Edžus Treimanis, kurš joprojām turpina ārstēties Beļģijas slimnīcā. Liesa ir noturējusies un ir uzsūkšanās procesā, tāpēc operācija nebūs nepieciešama, taču mājup Edžus vēl nevar doties. Viņam joprojām ir nepieciešams miers. Treimanis jau bija pieteikts startam pasaules čempionātā, un nomainīt viņu pret kādu citu braucēju vairs nebija iespējams. Latvija PČ būs pārstāvēta ar trijiem elites klases sportistiem - Štrombergu, Rihardu Veidi un Tomu Mankusu.

Mūsu titulētākajam braucējam Štrombergam ir palikušas rūgtas mieles par 2012. gada PČ finālbraucienu. Slikta starta pozīcija Mārim neļāva nokļūt vadošajās pozīcijās. Pēdējā līkumā, braukdams piektajā pozīcijā, Štrombergs krita, finišā ieripoja, tālu atpalicis no pārējiem, un tika diskvalificēts. Pēc tam gan sekoja triumfs ar uzvaru Londonas olimpiskajās spēlēs. Mankuss pērn ieņēma 25., Veide - 57. vietu. Pārsteigumu var sarūpēt Mankuss, kuram ir parocīga trase.

Trešo gadu notiks sacensības individuālajā braucienā, kurā arī būs iespēja iegūt pasaules čempionāta medaļu. Tā gan nav olimpiskā disciplīna, tomēr esot liela iespējamība, ka no 2020. gada individuālajā braucienā medaļas sadalīs arī olimpiskajās spēlēs. 2012. gadā Štrombergs šajā disciplīnā uzrādīja 4., 2011. gadā - 8. rezultātu. Individuālajā braucienā sestdien būs sacensības elitei un junioriem.

Kopā ar Štrombergu Amerikā pasaules čempionātam gatavojās juniors Kristens Krīgers, kuru speciālisti nākotnē uzskata par potenciālo Māra pēcteci. Dotumi puisim ir labi. Pagājušajā gadā viņš uzvarēja Eiropas čempionātā U-16 klasē. Šosezon, pirmo reizi startējot pie junioriem, Krīgeram augstā 4. vieta. Raudzīsim arī, vai pēc iegūtās Londonas olimpiskās pieredzes būs progresējusi vienīgā dāma Sandra Aleksejeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi