Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Diena ceļo padomi: Kas jāņem vērā, ceļojot Ziemassvētku laikā

Parasti Ziemassvētku laiks lidostās ir ļoti saspringts. Arī lidostā Rīga svētku laikā vairākas aviokompānijas ir palielinājušas avioreisu skaitu no Rīgas uz Īstmidlendu, Londonu, Mančestru, Glāzgovu, Ķelni un citviet.

Lidostas pārstāvji decembra nogalē prognozē palielinātu pasažieru pieplūdumu, tāpēc aicina lidostā ierasties vismaz divarpus stundu pirms plānotā izlidošanas laika, lai bez steigas varētu paspēt iziet drošības kontroli un nokārtot nepieciešamās formalitātes.

Lidosta Rīga pasažieriem arī atgādina, ka brīnumsvecītes nedrīkst pārvadāt nedz rokas, nedz reģistrētajā bagāžā, jo ir viegli uzliesmojošas. Tieši tās esot visizplatītākais no pārvadāšanai aizliegtajiem priekšmetiem, kuru pasažieri vēlas ņemt līdzi. Tāpat rokas bagāžā nedrīkst pārvadāt asus un trulus priekšmetus, kā arī zilās liesmas šķiltavas. Šķidrumus rokas bagāžā var ņemt līdzi ierobežotā daudzumā un īpaši iepakotus caurspīdīgā maisiņā.

Lidostas pārstāvji aicina īpašu vērību veltīt nepieciešamo ceļošanas dokumentu sagatavošanai.

Pēdējā laikā fiksēti vairāki gadījumi, kad pasažierim atteikts lidojums, jo pase nav bijusi derīga ceļošanai. Piemēram, pases, kurām ir 50 gadu derīguma termiņš, nav derīgas ceļošanai ārpus Šengenas zonas valstīm. Lai noskaidrotu, kādi ir nosacījumi un kādi ceļošanas dokumenti nepieciešami, ieceļojot konkrētajā valstī, ieteicams sazināties ar attiecīgās valsts vēstniecību.

Citi vērtīgi ceļošanas padomi un ne tikai - www.diena.lv/dienacelo.

Top komentāri

Breinums
B
Nu nevar saprast tos,kuri iedomājās pārvadāt brīnumsvecītes,tās taču visur nopērkamas,šeit domāju Eiropu,Āzijas valstīs nav būts un nav ne mazkās vēlēšanās tur būt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena