Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jay-Z sarakstījis dziesmu par bēdīgi slaveno ceļojumu uz Kubu

Reperis Jay-Z ceturtdien laida klajā jaunu dziesmu, kurā pieminēta Baltā nama dotā atļauja viņa un popdīvas Bejonsē ceļojumam uz Kubu.

Ziņu par to, ka slavenajam pārim Baltais nams devis atļauju apmeklēt nedraudzīgo Kubu, noraidījis ASV prezidenta Baraka Obamas runasvīrs. "Laikam nekas nerīmējās ar Finanšu ministriju," jokoja prezidenta pārstāvis Džejs Kārnijs. "Baltajam namam, sākot ar prezidentu un beidzot ar visiem pārējiem, nav nekāda sakara ar kāda privāto ceļojumu uz Kubu. Ar to nodarbojas Finanšu ministrija."

Kā jau ziņots, mediji plaši aprakstīja divu ASV Kongresa pārstāvju vēstuli Finanšu ministrijai, pieprasot informāciju par slavenību pāra neseno ceļojumu uz Kubu, kam ASV noteikusi embargo.

Finanšu ministrijas pārstāvis šonedēļ apstiprināja, ka viņi nekādus likumus nav pārkāpuši, taču Jay-Z kritizētājiem ceturtdien atbildēja arī ar dziesmu Open Letter. "Es esmu puisis no rajona, bet man ir Baltā nama atļauja," viņš repoja. "Jūs gribat iemest cietumā un uzlikt sodu, labi, tikai ļaujiet pirms tam izdarīt īstu noziegumu," viņš turpina.

Jay-Z un Bejonsē, kuri ir aktīvi Obamas atbalstītāji, pagājušonedēļ ar ceļojumu uz Kubu nosvinēja piekto kāzu gadadienu.

Jaunizdotajā dziesmā 43 gadus vecais mūziķis arī atsaucas uz savu draudzību ar Obamu. "Obama teica: "Nomierinies, jūsu dēļ mani atcels no amata."," repo Jay-Z.

ASV pilsoņiem nav atļauts apmeklēt Kubu un tērēt tur naudu, ja vien viņiem nav izsniegta īpaša ASV valdības atļauja. Kā liecina Finanšu ministrijas lapā publicētā informācija, ikvienai personai Kubas apmeklējumam vai darījumiem ar Kubu ir jāsaņem īpaša atļauja, pretējā gadījumā ''ikvienas ASV jurisdikcijai pakļautas personas, kas iesaistās jebkādās ar ceļošanu uz Kubu saistītās aktivitātēs, pārkāpj likumus, un par to draud sods''.

Par Kubai noteiktā embargo pārkāpšanu draud līdz desmit gadu cietumsods un 250 000 ASV dolāru soda nauda. Tomēr katru gadu Kubu apmeklē tūkstošiem amerikāņu, ceļojot bez ASV valdības atļaujas, bieži vien ierodoties Kubā caur kādu trešo valsti. Kāds soda mērs šādos gadījumos gan tiek piemērots tikai ļoti retos gadījumos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena