Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lidostā Rīga darbu sāk Turkmenistan Airlines; plāno atklāt maršrutus arī uz Kanādu

Piektdien starptautiskajā lidostā Rīga tika sagaidīts pirmais aviokompānijas Turkmenistan Airlines reiss no Ašhabadas. Jaunā virziena atklāšana ļaus piesaistīt lielāku pasažieru skaitu un pavērs plašākas ceļojumu iespējas tranzīta pasažieriem, turklāt tas ir tikai starpposms jaunajam transatlantiskajam maršrutam tālāk no Rīgas uz Toronto Kanādā, portālu Diena.lv informēja lidostas Rīga pārstāve Sarmīte Rinmane.

"Jaunais reiss paver iespēju Rīgas un Ašgabatas lidostām piekļūt jauniem pasažieru pārvadājumu tirgiem, kas ir būtisks priekšnosacījums ceļotāju skaita pieaugumam. Šis ir jauns piedāvājums tranzīta pasažieriem, kuri virzienā uz Ašgabatu varēs ietaupīt laiku un līdzekļus, turpinot ceļojumu uz Āzijas valstīm un Ķīnu. Savukārt virzienā uz Rīgu tiek plānots, ka pasažieri varēs izmantot plašo lidojumu tīklu uz Rietumeiropu un Skandināviju," uzsver starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš.

Tas, ka šis būs ērts savienojuma reiss, liecina arī fakts, ka jau piektdienas pirmajā reisā bija pasažieri, kas tālāk no Ašhabadas devās uz Bangkoku. Šāds ceļojums izmaksājot apmēram 550 ASV dolāru. Tāpat jau tagad esot arī savienojošs reiss uz Deli.

Turklāt jaunatklātais reiss būšot ērts arī sīkpaku piegādei no Ķīnas ne tikai uz Latviju, bet arī tālāk uz citām Eiropas valstīm.

Līdz ar reisa atklāšanu Turkmenistānas aviokompānija cer arī uz tūrisma sfēras attīstību - ar pirmo reisu Rīgā bija ieradušies divdesmit tūrisma kompāniju pārstāvji.

Turkmenistan Airlines pēdējos gados esot strauji attīstījusies un iegādājusies arī jaunu floti - 30 jaunas lidmašīnas, līdz ar to nebūšot problēmu apkalpot arī transkontinentālos reisus. Lidostas Rīga vadītājs Andris Liepiņš norādīja, ka līdz ar šo reisu ir izveidots savienojums ar reģionu, ar kuru satiksme līdz šim netika nodrošināta, un tas nozīmē, ka būs ērtāka pieeja Āzijas tirgiem.

Turkmenistānas pārstāvji arī norādīja, ka līdz Kanādas reisam nebūs ilgi jāgaida - drīz tiek plānots saņemt atļauju lidojumiem uz Toronto, un tas varētu notikt šī gada laikā. No konkurences turkmēņi nebaidās, jo jau dzirdējuši atsauksmes, ka biļetes esot lētākas, salīdzinot ar sāncenšiem.

Lai arī vairākkārt tika uzsvērta abu valstu prezidentu loma šī reisa atklāšanā, tomēr aviosabiedrības pārstāvji atklāja, ka tiem jau arī iepriekš bijusi interese par Rīgu un tas ir abpusēji izdevīgs pasākums.

Aviosabiedrība Turkmenistan Airlines lidojumus maršrutā Ašgabata-Rīga-Ašgabata nodrošinās reizi nedēļā – piektdienās – ar gaisa kuģi Boeing 737-700. Plānotais ielidošanas laiks Rīgā pēc vietējā laika ir plkst.5:55, izlidošana no Rīgas – plkst.7:55.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena