Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lietas, ko bez maksas pieredzēt Šauļos: no centiem līdz tvaika lokomotīvēm

Katru dienu

1. Izbaudiet “Baltu ceļa” unikalitāti, pieskaroties mūsdienīgi izstāstītajai mūsu un jūsu vēsturei. Salieciet stāstījumu no koka, nofotografējieties un paskatieties, kura senā profesija jums būtu piemērota.

2. Haima Frenkeļa villas-muzeja parks. Kad pavasaris aizvadīts, uzzied Haima Frenkeļa villas-muzeja parka rožu dārzs. Angļu stila rozārijs ir ļoti bagātīgs – vairāk nekā 1500 rožu krūmu uzplaukst visdažādākajiem ziediem.

3. Šauļu ielu “Zooloģiskais dārzs”. Vietējie ir ļoti izbrīnīti, kad tūrisma darbinieki sāk runāt par zooloģisko dārzu Šauļos – jo te taču tāda nav! Ir, turklāt vēl ne šāds un tāds, bet gan ielas! Pastaigājoties pa pilsētas ielām, atrast krāsainus un no dažādiem materiāliem izgatavotus “zvērus” un “zvēriņus” jums palīdzēs jaunākais Šauļu TIC izdevums – “Šauļu ielu “zooloģiskais dārzs””.

4. “Slēpņi”. Šauļos jāskatās zem kājām, un noteikti ne tāpēc, ka varat aiz kaut kā paklupt, bet gan tāpēc, ka zem kājām, bruģī, var gadīties ļoti interesantas lietas – slēpņi. Lai arī parasti ar slēpņiem saprotam citas aktivitātes, šie, ielās integrētie, aicina ļaut vaļu fantāzijai un pat pietupties (mazie to noteikti gribēs izdarīt).       

Darba dienās

5. Sajūtieties kā vilciena mašīnists un pamājiet no senlaicīgas tvaika lokomotīves. Šauļu Dzelzceļa muzejā savākta unikāla kolekcija, kas aizvedīs jūs veselu gadsimtu atpakaļ laikā. Gan mazos, gan pieaugušos apmeklētājus aizrauj pilsētas makets ar dzelzceļa līniju.

6. Ja jums patīk skaitīt naudu, iegriezieties Centu istabā, kas ir piemineklis Lietuvas valūtai. Uz sienām novietoti vairāk nekā 150 tūkstoši monētu. Apmeklējums individuāliem apmeklētājiem bez maksas. Tajā pašā informācijas centrā, kur atrodas Centu istaba, var apskatīt arī lielāko grāmatu Lietuvā.

Tikai nedēļas nogalēs

7. Augšāmcelšanās laukuma skatu laukums atrodas ēkas augšējā stāvā. Laukums ir atvērts tikai nedēļas nogalēs, no tā paveras panorāma uz pilsētas galveno laukumu. Paskatieties apkārt!

8. Katra mēneša pēdējā svētdienā “Aušras” muzeja apmeklējums ir bez maksas. Apmeklējiet Haima Frenkeļa villu-muzeju, Fotogrāfijas muzeju, Šauļu vēstures muzeju, Venclausku muzejmāju, Žaļūku dzirnavnieka saimniecību, Velosipēdu muzeju, Radio un televīzijas muzeju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena