Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Šauļu ziedi jeb ziedošā Saules pilsēta aicina atklāt pilsētas visskaistākās puķudobes

Pilsētas – ne tikai betona džungļi, bet arī zaļās oāzes. Bet, ja šīs oāzes vēl arī zied, smaržo un ir kur atlaisties atpūsties – vēl labāk! Šauļos iederas gan bruģakmeņi, gan meža taciņas, gari celiņi un lieliskas puķudobes.

Haima Frenkeļa rožu dārzs šogad svin piekto dzimšanas dienu un aizvien paplašinās. Te ir iestādīti jau 1665 rožu krūmi, kuri pārsteidz ar ziedu dažādību, smaržu. Vēl labāk, ja var izbaudīt ne tikai brīnišķīgos ziedus, bet arī mūzikas skaņas. Tieši H. Frenkeļa villas-muzeja parkā notiek vasaras festivāls, kurā iespējams dzirdēt visskaistākās melodijas.

Šauļos daudzus gadus darbojas botāniskais dārzs. Te notiek svētki, tiek īstenotas izglītojošas programmas. Vasarā pilsētnieki mīl te vienkārši atpūsties un papriecāties par augu kolekcijām. Kalnu augu kolekcija ir patiešām iespaidīga, un mūsu pilsētā neviens cits nevar ar tādu lepoties. Valdzinošais rododendru ziedu košums liek apstāties un izbaudīt to skaistumu.  Katru gadu botāniskā dārza darbinieki izrotā vairākas administrācijas ēkas sienas ar augiem – ik gadu aizvien citādi. Vērts pamācīties, kā izrotāt apkārti, kā veidot augu kompozīcijas. Darbinieki nežēlo padomu, var uzdot jautājumus un pat iegādāties iepatikušos augus.

Pandēmija izjauca daudzus plānus, arī starptautiskā folkloras festivāla “Saulės žiedas” (latv. Saules zieds) organizatori nebija izņēmums. Katru otro gadu notiekošais košais festivāls beidzot atgriežas Šauļos, un jūlijā pilsētniekus un pilsētas viesus aicinās laisties dejā kopā ar košajiem dejotājiem, muzikantiem. Visu nedēļu pilsētas ielas būs piepildītas ar folkloras skanējumu, dejotāji aicinās mācīties tautas dejas. Tūrisma pārstāvji aicina nelaist garām iespēju un lieliski pavadīt laiku ar mūziku Šauļos!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena