Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Kopumā tika iesniegts vairāk nekā 2500 fotogrāfiju, taču grāmatā iekļauta aptuveni desmitā daļa no šī apjoma

Ķemeru Nacionālais parks 20 gadu jubilejā izdod foto grāmatu

Atzīmējot Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) 20 gadu jubileju, oktobra beigās parka fonds izdevis foto grāmatu Ķemeru Nacionālais parks. Daba un cilvēki. Grāmatā aplūkojami fotomirkļi, kas iemūžināti gan pēdējo divdesmit gadu laikā, kopš nodibināts ĶNP, gan arī vēl krietni pirms parka dibināšanas, portālu Diena.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Fotogrāfijas grāmatai ziedojuši gan ĶNP apmeklētāji, gan iedzīvotāji, taču skaitliski lielāko ieguldījumu grāmatas tapšanā snieguši bijušie un esošie Dabas aizsardzības pārvaldes (iepriekš – ĶNP administrācijas) darbinieki.

Grāmata ietver ne tikai ĶNP raksturīgās ainavas un citu dabas bagātību fotoattēlus, bet stāsta arī par to, kā cilvēki dzīvo un sadzīvo ar dabu gan šodien, gan laikā pirms nacionālā parka izveides. Tajā iekļauti gan vēsturiski foto par cilvēkiem svarīgiem notikumiem dabā, gan jaunākas fotogrāfijas, kurās fiksēti dabas aizsardzības un dabas vērtību atjaunošanas darbi, daudzveidīgās atpūtas iespējas, ko cilvēkam sniedz daba, kā arī cilvēki, kuriem dabas sargāšana ir sirdslieta.

Grāmatas idejas autore un projekta koordinatore Aija Balandiņa tās izveides darbu raksturo šādi: "Tas bija interesantākais darbs, kādu nācies darīt šo desmit gadu laikā, kopš strādāju ĶNP. Savas fotogrāfijas topošajai grāmatai varēja iesūtīt ikviens interesents, un atsaucība bija tiešām liela. Taču vēl nepārskatāmāki krājumi bija pašu ĶNP darbinieku arhīvos. Katrai fotogrāfijai sava vēsture, savs stāsts... Kopumā tika iesniegts vairāk nekā 2500 fotogrāfiju, taču visas šajā grāmatā iekļaut diemžēl nebija iespējams, bija jāizraugās vien desmitā daļa bilžu. Par to vēl ilgi krāsaini murgi rādīsies."

Balandiņa cer, ka grāmata kalpos par iedvesmas avotu daudziem jauniem nacionālā parka apmeklētājiem, veidos sabiedrības izpratni par šeit notiekošajiem dabas saglabāšanas procesiem, kā arī būs ĶNP vizītkarte Latvijas un ārzemju sadarbības partneriem un viesiem, popularizējot nacionālā parka dabas un kultūrvēstures vērtības.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko nogaršot Pjemontā?

Šis Itālijas ziemeļrietumu nostūris arvien tiek slavināts kā izcils gardēžu galamērķis. Pjemonta ir paradīze labas garšas meklētājiem. Tieši tur, Bra pilsētā, nobāzējusies Slow food mītne un atrod...

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena