Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

7 iemesli, kāpēc ar ģimeni braukt uz Šauļiem

Mēs varētu nosaukt arī vairāk iemeslu, kāpēc jums vajadzētu iegriezties Šauļos pavasarī, vasarā vai pat rudenī. Bet mēs izvēlējāmies 7 objektus pilsētā, kāpēc Šauļi ir pelnījuši jūsu uzmanību, turklāt – pēc iespējas ātrāk.

Zooloģiskais dārzs. Nakti un dienu pieci melni kaķi iet pa jumtu, pelikāni priecājas par strūklaku, bet hameleons pat ziemā mierīgi tup kokā. Izklausās pēc pasakas? Tikai Šauļos atradīsiet ielu “zooloģisko dārzu”, kas darbojas visu gadu. Kurš dzīvnieks jums patīk vislabāk? Daudz objektu ir arī Šauļu bulvārī. Te ir arī bērnu spēļu laukumi. Pie populārākā no tiem (pie Kaštonų alejas) kokā paslēpusies iespaidīga skulptūra “Hameleons”, kas “pieskata” bērnus. Konditorejās gaida gardumi un piena kokteiļi. Grūti turēties pretī!

Strūklakas. Kurš gan bērnībā strūklakā nav iebāzis vismaz rokas? Šauļos bērniem ļoti patīk strūklakas, jo tās ir dažādas, bet visas gluži vai aicina! Pelikāni, sēnītes, putni – lūk, kas pastāvīgi šļakstinās strūklakās. Augšāmcelšanās laukuma strūklaka vasarā pārvēršas par publisko baseinu mazuļiem.

“Dzelzs lapsa” pie Talkšas ezera” un kaķi. Netālu no “Strēlnieka” un Saules pulksteņa laukuma atrodas vēl viena pilsētas slavenība “Dzelzs lapsa” – lielākā dzīvnieka skulptūra Lietuvā. Tās svars – gandrīz 7 tonnas. Talkšas Ezera krastmalā daudz izklaižu bērniem, tur atrodas pat enerģētiskais labirints “bateriju” uzlādēšanai. Tā ir izcila vieta arī piknikam pļavas patīkamajā paēnā, bet blakus esošajos kioskos piedāvā gan picas, gan saldējumu. Pērn atjaunotā krastmala vilina izmēģināt jaunumus, atgulties vai izlasīt grāmatu. Vasarā var izbaudīt arī pludmales priekus, tepat redzami pat ekstrēmie braucēji ar ūdensslēpēm – tiešām interesanti pavērot. Ejot pa Meškerių gatvė (Makšķeru ielu), nonāksiet Vandas Kavaļauskienes Kaķu muzejā. Kas tikko teica “Mjau”? Kā jau piederas muzejam – šeit daudz skulptūriņu un gleznu, no kurām lūkojas pūkaini, strīpaini vai melni kaķi. Vai ir gadījies redzēt kaķu karti? Turklāt šis muzejs ir unikāls – tajā par direktoru “strādā” runcis Pērlis.

Botāniskais dārzs. Dārzu noteikti ir vērts apmeklēt tiem, kam patīk augi un skaistums. Visu gadu dārzā var atrast interesantas lietas, bet augustā zied apmēram 130 dāliju šķirnes. Visu vasaru ar savām dekoratīvajām lapām priecē hostas, to te ir vairāk nekā 60 šķirņu, un heihēras (apmēram 30 šķirņu). Šauļu Botāniskā dārza platība ir 6,5 ha. Tas apmeklētājus priecē ne vien ar augu kolekcijām, bet arī svētkiem, šeit notiek izglītojošas programmas, saistītas ar dzīvās dabas un augu iepazīšanu. Varbūt rododendru un citu augu fons būs piemērots jūsu ģimenes fotosesijai?

Rēkīva. Vakarā Šauļos iedegas pilsētas gaismas, un visi objekti kļūst mazliet maģiski. Aizbraucot pie Rēkīvas ezera, var vērot par romantiskākajiem Lietuvā atzītos saulrietus. Tik tiešām te ir, ko redzēt! Pa Rēkīvas ezeru peld jahtas un traucas veikbordi!

Centu istaba. Pieminekli bijušajai Lietuvas valūtai litam var apmeklēt Viļņas Universitātes Šauļu akadēmijas bibliotēkā. Tur izveidota “Centu istaba”. Visā telpā izlīmēti 157 tūkstoši 130 monētu, kuru kopējā vērtība – 3463 liti 69 centi (1003,15 EUR). Tieši šajā istabā ir visdažādākajā nozīmē pašas dārgākā tapetes – gan piemiņas, gan vēsturiskā, gan arī finansiālā nozīmē. Iegriezušies bibliotēkā, nepalaidiet garām iespēju pašķirstīt Lietuvā lielākās grāmatas. Nebūs nemaz tik vienkārši, kā domājat!

Baltu ceļš. Tikai pērn durvis vērušais baltu kultūras izziņas centrs “Baltų kelias” iepazīstina ar baltu amatiem, baltu kultūru. Šauļos strādājošais centrs katru dienu uzņem daudz apmeklētāju, kas vēlas iepazīties ar seno kultūru, baltu tradīcijām, parotaļāties un vairāk uzzināt par baltu mantojumu. Šeit ir laba vieta, kur uzņemt ģimenes foto, arī baltu.

Vēl vairāk ideju piedzīvojumiem Šauļos atradīsiet mobilajā lietotnē Šauļu reģiona ceļvedis vai vietnē visitsiauliai.lt

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena