Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Cepelīnu debesīs vairs nav, tāpēc tos ēdam šeit: gardākie cepelīni Šauļos

Ar ko vēl cepelīni var pārsteigt? Kādi cepelīni var pārsteigt? Vienmēr pārsteigs lielums, krāsa un garša? Ar ko Šauļos gatavotie cepelīni ir īpaši – lūk, jums visa ēdienkarte. Labu apetīti!

1. Vislielākie. Jau trīsdesmit gadus Šauļi iedzīvotāji zina par šo vietu – “Senasis sodžius” ir slavens ar ēdienkarti, kurā garšas atgādina mājās gatavotos ēdienus. Un porcijas lielums arī iepriecina! Cepelīni nav izņēmums. Apēst visu porciju (divus cepelīnus) var būt izaicinājums, bet nepieradušiem ēdājiem vajadzētu sākt iepazīšanos, pasūtot vienu cepelīnu.

2. Vispopulārākie. Ne tikai atsevišķi apmeklētāji, bet arī ceļotāju grupas jau ir novērtējušas restorāna “Žemaitis” cepelīnus. Gardi, īsti un ar lieliskiem dradžiem. Ieteicams pasūtīt arī boršču. Šo garšu duets vienaldzīgu neatstās nevienu.

3. Muzikālākie. Grupa “Jonis” vēl nav sacerējusi dziesmu par tautas kulināro mantojumu, bet viņu krodziņā “Juone Pastuogė” skanošā mūzika noteikti palīdzēs nobaudīt tur gatavotos cepelīnus. Pēc tādas porcijas notiesāšanas varbūt tiešām gribēsies uzdancot.

4.  Visveselīgākie. Lietuvas cepelīnu kartē iekļautie vārītu kartupeļu cepelīni ar aunazirņiem reizi nedēļā priecē tējnīcas “Valerijonas” apmeklētājus. Tos nobaudīt ir vērts – maigā cepelīnu garša tiešām paliek prātā. Parasti cepelīni tējnīcā tiek piedāvāti trešdienās, skatieties ēdienkarti sociālajos tīklos!

5. Paši unikālākie. Protams, ir ļoti ērti un viegli aiziet kaut kur uz kafejnīcu un paēst cepelīnus, bet to gatavošana ir īsts izaicinājums. Varbūt tomēr gatavošanas procesa sarežģītība aizvien vēl ir mīts? Kafejnīca “Presto” piedāvā pamācīties, kā gatavot cepelīnus. Pat nešaubāmies, ka nodarbības laikā tiks atklāti arī noslēpumi, kā cepelīnu gatavošanu padarīt vieglāku!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena