Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Novatours līdz situācijas stabilizācijai atcēlis ekskursijas uz Ēģiptes pilsētu Luksoru

Pēc tam, kad ceturtdienas pievakarē Ēģiptē ceļā no Luksoras uz Hurgadu tika aizturēts tūrisma kompānijas Novatours autobuss, uzņēmums līdz situācijas stabilizācijai nolēmis atcelt ekskursijas uz Luksoru, informēja Novatours direktors Leonīds Močeņovs.

Tās tiks atjaunotas, tiklīdz būs pilnīga pārliecība par drošību. Uzņēmums Ēģiptē piedāvā dažādas ekskursijas, teica Novatours sabiedrisko attiecību koordinatore Elīna Kalniņa. Tiklīdz tika saņemta informācija par incidentu, pārējie tūristu autobusi laikus tika novirzīti uz Hurgadu pa citu ceļu. Novatours pārstāvji seko līdzi notikumiem Ēģiptē, norāda Močeņovs.

Novatours uzsver, ka vietējo iedzīvotāju aktivitātes nebija vērstas pret tūristiem, bet gan vietējām varasiestādēm. No aizturētajiem transportlīdzekļiem viens bija Novatours autobuss, kurā atradās 23 tūristi - 19 no Igaunijas un četri no Latvijas.

Ievērojot drošības noteikumus, tūristiem bija ieteikts uzturēties autobusā, kurā tika nodrošināti normāli apstākļi, tostarp arī atspirdzinošie dzērieni. Satiksme bija bloķēta no plkst.18 līdz plkst.23.30, kad autobusi varēja turpināt ceļu. Novatours autobuss bijis viens no pirmajiem, kas atstāja notikuma vietu.

Jau ziņots, ka kopumā tika aizturēti pieci autobusi. Autobusu kolonna bija ceļā no Luksoras uz Hurgadu, kad to apstādināja vietējie iedzīvotāji, kuri bija nobloķējuši ceļu. Situācijas risināšanā iesaistījās Ēģiptes tūrisma policija.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis informēja, ka šis atgadījums drīzāk uzskatāms par vietējo iedzīvotāju protesta akciju, kurai nav saistības ar terorismu.

Latvijas vēstniecība Ēģiptē bijusi informēta par notikušo, kad vietējie ciemata iedzīvotāji aizturējuši autobusus, pieprasot atjaunot gāzes piegādi ciematam. Vēstniecības darbiniecei izdevies sazināties ar vienu no četriem autobusā esošajiem latviešiem, un viņa saņēmusi apstiprinājumu, ka nekādi draudi cilvēkiem nav tikuši izteikti un nav liegta arī pārvietošanās autobusu tuvumā.

Vēlāk, ap četriem no rīta, Latvijas vēstniecība saņēmusi apstiprinājumu, ka autobuss ar tūristiem veiksmīgi atgriezies atpakaļ Hurgadas viesnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ko atvest ciemkukulī no Umbrijas

Umbrijas auglīgie ozolkoku meži, kristāldzidrie strauti un auglīgā zeme dāvā daudzas delikateses. Tāpēc tikpat daudz gardumu, ko nobaudīt uz vietas, no Umbrijas var atvest arī mājās.

Vides Diena

Vairāk Vides Diena


Tūrisms

Vairāk Tūrisms


Ceļošana

Vairāk Ceļošana


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena