Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pasaule

Pret Putinu līdz pēdējai elpai © DIENA

Pirms nedēļas ieslodzījuma vietā Krievijas Galējos ziemeļos mirušais (bet, saucot lietas īstajos vārdos, Vladimira Putina režīma nobendētais) Aleksejs Navaļnijs (47) bija viens no tiem krievu opozicionāriem, kurš līdz pat mūža galam nebaidījās mest izaicinājuma cimdu Putinam un viņa kliķei.

Superkausa fenomens © DIENA

ASV Nevadas pavalstī blakus Lasvegasai esošajā Allegiant Stadium 11. februārī risinājās svarīgākais gada notikums ASV sportā, izklaides, televīzijas un reklāmas industrijās un, pēc daudzu amerikāņu domām, vispār ASV – Superkausa jeb Super Bowl izcīņa amerikāņu futbolā. Kādēļ šī viena amerikāņu futbola spēle raisa tik milzīgu ažiotāžu ASV, kamēr citviet pasaulē interese par to ir tik pieticīga?

Čārlzam III konstatēts vēzis © DIENA

Pirms pāris nedēļām Lielbritānijas karalis Čārlzs III nokļuva slimnīcā, kur ārstēja palielinātu prostatu, un, veicot papildu izmeklējumus, viņam atklāts arī audzējs.

Vai politisko radikāļu patvērums? © DIENA

Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas izgaismotie sakari ar Krieviju liek uzdot jautājumus arī par citu politisko radikāļu aktivitātēm Eiropas Parlamentā. Vai ir reāla iespēja šādu, pret Eiropu noskaņotu politiķu darbību ierobežot, un kādēļ tas nav darīts līdz šim?