Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Motoru sports

F-1 atceļ Grand Prix posmu Krievijā

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta organizatori ir nolēmuši atcelt septembrī Krievijas pilsētā Sočos paredzēto "Grand Prix" posmu.

Ātruma cilts atklājums: kā LMA students 1974. gadā uzbūvēja īstu auto

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tās varonis ir konstruktors, lidotājs un trīskārtējs PSRS čempions kartingā Imants Šleiters. Viņš kā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) students 1974. gadā diplomdarbā izgatavojis paša konstruētu automobili.

FOTO: Rallijā Sarma Sesks ātrākais no latviešiem un pirmais LRC3 ieskaitē

Nedēļas nogalē aizvadītājā rallijā Sarma Mārtiņa Seska /Renāra Franča ekipāža guva pārliecinošu uzvaru LRC 3 klasē un sacensību kopvērtējumā bija visātrākie latvieši. Tikai noslēdzošajā ātrumposmā Sesks piekāpās R.Murakam cīņā par kopvērtējuma sesto pozīciju un finišēja septītajā vietā, sacensību līderim zaudējot minūti un 29 sekundes. Savukārt LRC 3 ieskaitē Sesks demonstrēja pārliecinošu līderību ar trīs minūšu pārsvaru pār sekotājiem.

Ar formulu pa Biķernieku trasi. Čempions un vēstures vērtību cienītājs Andris Griķis

Andris Griķis viennozīmīgi ir viena no Latvijas un Baltijas autošosejas leģendām. Vairāk nekā 35 gadus ilgajā autosporta karjerā ir iekrātas neaizmirstamas uzvaras un iegūta vērtīga pieredze, pēdējos gados esot ātrākajam formulu braucējam Baltijas valstīs. Sarunā ar Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) organizatoriem, Andris atskatās uz savu gājumu autosportā.

Rallijs Sarma 2022 tomēr uzņems ierobežotu skaitu skatītāju

Lai arī sākotnēji tika paziņots, ka rallijs Sarma 2022, notiks bez skatītāju līdzdalības, rallija organizatori, konsultējoties ar atbildīgajām iestādēm un epidemioloģiskajiem speciālistiem, ir raduši iespēju rallija skatītāju zonās ielaist ierobežotu skaitu skatītāju. Rallijs Sarma 2022 notiks epidemioloģiski drošā vidē, zaļajā režīmā. Tas nozīmē, ka ralliju varēs apmeklēt skatītāji tikai ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem, ievērojot striktus Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus.

Ātruma cilts video: 2021. gada dullākie momenti

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šī gada noslēdzošo raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā Pauls Timrots atskatās uz 2021. gada spilgtākajiem momentiem, dullākajiem piedzīvojumiem un personībām, ko šogad bijis tas gods sastapt.

Ātruma cilts: kā 14 gadu vecumā kļūt par pasaules čempionu kartingā

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šīs nedēļas raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā šoreiz stāsts par Latvijas autosporta jauno zvaigzni – Tomasu Štolcermani, kurš Bahreinā izcīnījis pasaules čempiona titulu kartingā Rotax MAX Challenge finālsacensībās Junior klasē, 72 braucēju konkurencē.

Strokšs: WRC posms Latvijā būs vēsturisks brīdis Latvijas autosportā

2024.gadā Latvijā paredzētais Pasaules rallija čempionāta (WRC) posms būs vēsturisks brīdis Latvijas autosportā, pēc pirmdien pieņemtā Ministru kabineta lēmuma par atbalstu posma sarīkošanai Latvijā trešdien paziņoja sacensību rīkotāja RA Events direktors Raimonds Strokšs.