Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +20 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Motoru sports

Markess kļūst par pieckārtēju MotoGP čempionu

Spānis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta 16.posmā - Japānas "Grand Prix" - sacensībās "MotoGP" ieskaitē, piekto reizi karjerā kļūdams par čempionu prestižākajā klasē.

Video: vai cilvēkam izdosies sasniegt ātrumu 1000 jūdzes stundā

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko ĀTRUMA CILTS sēriju. Raidījuma studijā šoreiz pirms starta Pasaules čempionātā Lasvegasā viesojas leģendu braucējs Garijs Rožkalns un būs arī stāsts par britu ātruma rekorda projektu ar mērķi sasniegt 1000 jūdzes stundā.

Hamiltons pārliecināts, ka Šūmahera dēls kādu dienu startēs F-1(1)

Šī brīža vadošais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta dalībnieks Lūiss Hamilotns ir pārliecināts, ka leģendārā Mihaela Šūmahera dēls Miks kādu dienu piedalīsies F-1 sacīkstēs. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 19 gadus vecais Miks Šūmahers aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnīja sacensību seriāla Formula-3 čempiona titulu, turklāt viņš to paveica dzimtās Vācijas trasē Honkenheimā.

Rallija ekipāžai Seskam/Francim tituliem un godalgām bagāta sezona

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) finālposms Rally Liepāja, 12.-14. oktobrī norisinājās liepājnieku ekipāžas Mārtiņa Seska un Renāra Franča mājās. Ekipāža sasniegusi visus sezonas laikā uzstādītos mērķus: izcīnīti ERC Junior U27 un ERC3 klases čempionu tituli, kā arī trešais Latvijas čempionāta tituls. Savukārt Renārs Francis izcīnījis čempiona titulu stūrmaņu kategorijā. Arī komandu kopvērtējumā labākā izrādījās Opel Motorsport komanda ar latviešu un zviedru ekipāžām sastāvā, vēsta komandas pārstāvji.

Ātruma cilts: Mārtiņš Sesks gatavs uzvarēt arī Rally Liepāja

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko Ātruma cilts sēriju. Šoreiz raidījuma studijā viesojas Eiropas rallija čempions U27 junioru klasē Mārtiņš Sesks. Tāpat arī runa būs par divām sāpīgām autosporta tēmām – Biķernieku trases nākotni un ziedojumiem sportam, par ko studijā stāstīs Aigars Nitišs.

Hamiltons izvairās no smagas avārijas Japānā

Brits Lūiss Hamiltons no Mercedes vienības piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17.posma - Japānas Grand Prix - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.