Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ziemas sports

Kamaniņu braucēji sezonu noslēgs piemiņas sacensībās Sanktmoricā

No 28. februāra līdz 5. martam Šveices pilsētā Sanktmoricā norisinās sacensības par piemiņu Jozefam "Seppam" Benzam, kurš bija veiksmīgs Šveices bobslejists un kaislīgs kamaniņu sporta atbalstītājs. Benzs bija apņēmies nodrošināt, ka pasaules labākie kamaniņu braucēji atkal sacentīsies vienīgajā dabīgā ledus trasē Šveicē, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Slēpotājs Kaparkalējs pēc lielā panākuma: Pusfināls nebija nemaz tik nereāls

Norvēģijas pilsētā Lignā notikušajā pasaules junioru un U23 čempionātā distanču slēpošanā vēsturiskus panākumus guvuši madonieši Raimo Vīgants un Lauris Kaparkalējs, kuri sarūpēja Latvijai pirmos ceturtdaļfinālus pasaules čempionātos vīriešu konkurencē, turklāt Kaparkalējs ar sasniegto 16.rezultātu ceturtdaļfinālā izcīnīja visu laiku augstāko vietu Latvijai pasaules junioru čempionātos vīriešu konkurencē, informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Paralimpieši uz Pekinu dodas ar divējādām sajūtām

Svētdien, 27. februārī, no Rīgas lidostas ceļā uz ziemas paralimpiskajām spēlēm devās Latvijas Ratiņkērlinga izlase. Kā atzina sportisti, uz spēlēm viņi dodas sagatavoti, labā fiziskā formā, taču ar divējādām sajūtām: no vienas puses, prieks, ka beidzot ir iespēja pārstāvēt Latviju ziemas paralimpiskajās spēlēs, no otras - sāp sirds par Ukrainā notiekošo karu.

Eiduka pasaules U23 čempionātā izcīna vēsturisko pirmo medaļu Latvijai

Šodien Norvēģijas pilsētā Lignā pasaules junioru un U23 čempionātā distanču slēpošanā trešajā sacensību dienā 10km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu U23 grupā (1999.-2001.g.) teicamu rezultātu uzrādīja un 65 dalībnieču konkurencē sudraba medaļu izcīnīja Patrīcija Eiduka no Vecbebriem, nopelnot pirmo medaļu Latvijai pasaules čempionātos, informē slēpotājas pārstāvis Ivars Bācis.

Karjeras pēdējā startā paliek nepilnu sekundi aiz fināla sliekšņa © DIENA

Izvēlē tā taktika nenostrādāja. Ātrslidotājs Haralds Silovs Pekinas olimpisko spēļu masu starta disciplīnā izvēlējās laimi meklēt atrāvienā, pirmajā starpfinišā nopelnīja trīs punktus, taču ar tiem nepietika fināla sasniegšanai. Silovs savā pusfinālā ieņēma devīto vietu un palika tūlīt aiz finālistu pulka. Kopējā vērtējumā Haraldam 17. vieta 30 dalībnieku konkurencē.

Arī kamaniņu braucēja Zirne noslēdz karjeru

Divkārtējā Ziemas olimpisko spēļu dalībniece, kamaniņu braucēja Ulla Zirne izlēmusi noslēgt savu astoņpadsmit gadu ilgo sportistes karjeru un turpmāk realizēs savu potenciālu citā jomā.

Motivācija un pacietība © DIENA

Pēc 2010. gada Vankūveras olimpiskajām spēlēm (OS) trenerim Sandim Prūsim bija skaidri redzama nākotnes vīzija: pie pilota svirām jāsēdina Oskars Melbārdis, ja ir doma konkurēt visaugstākajā līmenī.