Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ziemas sports

Latvijai Pekinā būs viena no jaunākajām delegācijām © DIENA

Iespējamas izmaiņas, taču prognozējamais sportistu skaits 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā varētu būt 56 sportisti – otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē ziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Latviju varētu pārstāvēt 56 sportisti

Februārī gaidāmajās 2022.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Latviju varētu pārstāvēt 56 sportisti, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē paziņoja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers un ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Sieviešu kērlinga izlase sacentīsies par vietu pasaules čempionātā Kanādā

Somijas pilsētā Lohjā no 18. līdz 22.janvārim gan sieviešu, gan vīriešu komandas noskaidros atlikušās divas vietas katrā konkurencē, kas nodrošinās savai valstij dalību pasaules sieviešu un vīriešu kērlinga čempionātos. Latvijas sieviešu izlase būs tā, kura aizvadīs šo kvalifikācijas turnīru, ar mērķi nokļūt starp pasaules 13 spēcīgākajām izlasēm, vēsta Latvijas Kērlinga asociācija.

Ķibermanis labi brauc un aizslīd līdz Eiropas čempiona titulam © DIENA

Neitrālā trasē pārspējams ir arī Frīdrihs. Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāža ar stūmējiem Matīsu Mikni, Edgaru Nemmi un Dāvi Spriņģi Sanktmoricas trasē Šveicē uzvarēja Pasaules kausa (PK) pēdējā, astotā posma sacensībās un izcīnīja arī Eiropas čempionāta (EČ) zelta medaļas.

Oberhofā trases saimnieku ēnā © DIENA

Otrajā braucienā labotās kļūdas vairākiem Latvijas kamaniņu braukšanas izlases līderiem ļāva uzlabot pozīcijas pirmspēdējā Pasaules kausa posmā, lai turpinātu cīņu par augstām vietām kopvērtējumā, kā arī pirmo starta grupu olimpiskajās sacensībās.

Šici ieņem piekto vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā

Latvijas kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici sestdien Oberhofas trasē Vācijā izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā, taču saglabāja līderpozīcijas Pasaules kausa kopvērtējumā, bet Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ierindojās 13.vietā.

Ķibermaņa pilotētais divnieks EČ bobslejā ieņem ceturto vietu

Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa ekipāža sestdien Sanktmoricas trasē Šveicē Pasaules kausa (PK) posmā bobslejā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts (EČ), ieņāma piekto vietu, EČ esot vietu augstāk, bet Emīls Cipulis ar stūmēju Ivo Danu Kleinbergu ierindojās attiecīgi 14. un 11.vietā.