Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +26 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Ražošana

Cilvēki pamet lauku saimniecības, to izmēri pieaug(1)

Lauku saimniecības vidējais lielums ir pieaudzis no 25,5 hektāriem 2007. gadā līdz 34,5 hektāriem 2010. gadā jeb par 35,3%, bet pastāvīgi nodarbināto skaits lauksaimniecībā šajā pat laika periodā samazinājies par 43,1,  kā arī samazinās pats saimniecību skaits liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati.

Jauns bērnu zīmēts e-talona dizains(6)

No vakardienas, 6.decembra Rīgas Satiksmes pakaplojumu izmantotājiem pieejams jauns - Kristofera Krūmiņa zīmēts - e-talona dizains. Jaunā dizaina e talonos varēs ielādēt biļetes noteiktam braucienu skaitam, laika biļetes un grupas biļetes. E-talonā ielādēto biļešu derīguma termiņš ir 12 mēneši no pirmās reģistrācijas.

Somijas premjers: Somija atbalsta Rail Baltica projektu

Baltijas jūras reģionam ir labas iespējas kļūt par tādu reģionu visā pasaulē, kurš ir visvairāk konkurētspējīgs un kurā valda vislielākā labklājība. Ziemeļvalstu labklājības modelis un Baltijas valstu tautsaimniecības konkurētspēja rada lielisku pamatu nākotnes veidošanai vienotā Eiropā.

Aug visa veida reklāmas apjomi

Šā gada oktobrī, salīdzinot ar situāciju pirms gada, reklāmas apjoms pieaudzis visās mediju grupās, salīdzinot ar 2010. gadu, liecina TNS Latvia veiktais pētījums. Reklāmas apjoms audzis gan rēķinot pēc preses laukuma kvadrātcentimetros, gan vides laukuma kvadrātmetros un televīzijas un radio reklāmas minūtēm.

Strašūna: ārējais pieprasījums turpmāk pieaugs lēnāk(3)

"Vismaz pagaidām neizskatās, ka Latvijas ražotāji būtu daudz cietuši no Baltijas jūras reģiona valstu rūpniecības sektora noskaņojuma pasliktināšanās un lēnāka ārējā pieprasījuma kāpuma, tomēr Latvijas ražotajiem ir jābūt gataviem, ka ārējais pieprasījums turpmāk pieaugs lēnāk," brīdina Swedbank vecākā ekonomiste Lija Strašuna.

Trešdaļa iedzīvotāju Ziemassvētkiem tērēs vairāk nekā 60 latus(3)

Sarūpējot visu Ziemassvētku svinībām nepieciešamo, 38% respondentu gatavojas tērēt 61 latu un vairāk, savukārt 27% cer iekļauties 40 latos. Tāpat šogad palielinājies to iedzīvotāju īpatsvars, kuri Ziemassvētkos negrasās samazināt tēriņus, liecina Maxima veiktās aptaujas rezultāti.

CAF: Jauno vilcienu ikdienas izmaksas būs mazākas kā esošo(8)

34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādes projekts, slēdzot līgumu ar Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), AS Pasažieru vilciens (PV) ļaus ietaupīt 109,6 miljonus eiro (77,06 miljonus latu), salīdzinājumā ar to, cik pēdējos esošo 30 gados tērēts vilcienu uzturēšanai, norāda Tēls PR pārstāve Liene Krīvena. Viņa norādas, ka jauno vilcienu uzturēšana izmaksās par 2,56 miljoniem latu gadā (3,65 miljoni eiro) mazāk nekā esošo vilcienu uzturēšana.

ES uzņēmēji aicināti meklēt sadarbības partnerus Tālajos Austrumos

Eiropas Savienības (ES) eksporta veicināšanas programmas ietvaros ES uzņēmumi ir aicināti piedalīties izpētes braucienā uz Japānu un Dienvidkoreju un prezentēt savus produktus potenciālajiem partneriem. Visiem programmas dalībniekiem tiks nodrošinātas pieredzējušu profesionāļu konsultācijas Japānas un Dienvidkorejas uzņēmējdarbības vides jautājumos.

Rubiks aizstāv mazās putnu fermas(4)

Eiroparlamenta deputāts Alfrēds Rubiks iebilst pret Eiropas Savienības (ES) prasības par dējējvistu labturību ieviešanu jau no 2012.gada 1. janvāra. Tā paredz, ka dējējvistas aizliegts turēt šauros un prasībām neatbilstošos sprostos, bet mazās fermas pēc Rubika domām prasībām atbilstošus būrus laikus nepapēs ieviest.

FMS apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā audzis par 20%(1)

Latvijas informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmumu grupas FMS neto apgrozījums pagājušajā finanšu gadā - no 2010.gada 1.jūlija līdz 2011.gada 31.jūnijam ir sasniedzis 3,38 miljonus latu. Tas ir par 20% vairāk salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, kad FMS grupas apgrozījums bija 2,82 miljoni latu.