Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pērn "Garage48" laikā izstrādāts 131 prototips, divi projekti atraduši investorus

Biznesa ideju apmaiņas un izstrādes pasākumos jaunuzņēmumiem Garage48, kas notika Latvijā un vēl vairākās pasaules valstīs, pērn izstrādāts 131 prototips, bet divi projekti atraduši investorus, liecina Garage48 rīkotāju publicētā statistika.

Kopumā pagājušajā gadā notikuši 11 pasākumi astoņās valstīs, tai skaitā Latvijā, Igaunijā, Ziemeļvalstīs, kā arī Āfrikā.

1000 dalībnieku piedāvājuši 350 idejas, izstrādāts 131 prototips. Dalībnieki pasākumos pavadījuši kopumā 528 stundas.

Investorus atraduši divi projekti - Qminder un Campalyst.

Jau vēstīts, ka Qminder ir viens no britu tehnoloģiju inkubatora TechHub Rīgas filiāles dibinātājiem. Projekta īstenotāju vidū ir cilvēki no Igaunijas un Latvijas. Qminder ir viedtālruņu aplikācija un interneta serviss, kas atvieglotu patērētājiem "stāvēšanu rindā". Lietotājam jāizvēlas pasākums vai pakalpojums, viņš saņem savu kārtas numuru tālrunī, informāciju, pēc cik ilga laika pienāks viņa kārta, kā arī atgādinājumu.

Savukārt Canpalyst ir projekts, kas tika radīts pirmajā Rīgā notikušajā Garage48 pasākumā. Vēlāk Campalyst uzvarēja Seedcamp New York. Campalyst ir platforma, kas palīdz izmērīt, vai sociālie mediji palīdz zīmola pārdošanā. Publiski pieejamā informācija liecina, ka projekta īstenotāji pārstāv visas trīs Baltijas valstis.

Šogad Garage48 rīkotāji plāno izvērst pasākumus Eiropā, konkrētāk, Ukrainā, kā arī Āfrikā un, iespējams, Dienvidamerikā.

Jau ziņots, ka Rīgā pagājušajā gadā notika divi Garage48 pasākumi - pavasarī un rudenī. Pasākuma mērķis ir atraktīvā, pozitīvi uzlādētā gaisotnē veicināt iesācējuzņēmumu jeb start-up kultūru, pierādot, ka viena nedēļas nogale ir pietiekama, lai no pamatiem izveidotu jaunu biznesu vai tā prototipu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses