Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Ražošana

Latvijas ceļu būvētājs: Jaunajiem vilcieniem paredzētā nauda jāiegulda ceļos(17)

Latvijas Ceļu būvētājs uzskata, ka valsts pašlaik nevar atļauties veikt pasažieru vilcienu iepirkumu, situācijā, kad nav skaidrība par to, kāda daļa no ieguldītajiem līdzekļiem dos ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībai, un iepirkuma procedūras likumība nav pietiekami skaidra. Tā vietā pēc biedrības domām bez īpašiem riskiem būtu iespēja kaut daļēji atrisināt kritiski samilzušo situāciju ceļu nozarē.

LDDK iesaistās vilcienu konkursa cīņā, nostājas CAF un RVR pusē(17)

Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Menģelsone norādījusi, ka jāizbeidz vilcināšanās līguma parakstīšanai ar AS Pasažieru vilciens noslēgtā konkursa uzvarētāju, lai gan atjaunotu vilcienu sastāvus, gan iegūtu rūpnīcu, investīcijas un darbavietas.

Koka māju būvnieki apvienojas(4)

Koka būvnieki nolēmuši apvienoties asociācijā jeb klasterī, kas sevī apvienos gan guļbūvju, gan koka karkasa māju ražotājus, kas darbojas šajā nozarē jau vairākus gadus un sevi ir pierādījuši gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Apvienojoties tikšot veiktas mārketinga aktivitātes, darbinieku apmācība, kā arī citi konkurētspēju veicinoši pasākumi. Esot paredzēts pretendēt arī uz Eiropas Savienības līdzfinansējumu.

Pasaules reklāmas tirgus šogad audzis par 3,5%, nākamā gada prognoze - 4.7% © DIENA

Pasaules reklāmas tirgus izaugsmes temps 2011. gadā ir 3,5% apjomā, salīdzinot ar 2010. gadu, bet 2012. gadā pasaules reklāmas tirgus izaugsme tiek prognozēta 4,7% apjomā, liecina jaunākais ZenithOptimedia reklāmas tirgus tendenču un prognožu pētījums. Izaugsmes temps 2011. gadā ir zemāks par iepriekšējo - 2010. gadu, kad pasaules reklāmas tirgus izaugsme fiksēta 6,3% apmērā, salīdzinot ar 2009. gadu.

Eksperte: Austrija var kļūt par potenciālu sadarbības partneri eksportētājiem no Baltijas valstīm © DIENA(6)

Lai arī Baltijas ražotāji ne vienmēr ir spējīgi apmierināt lielos piegādes apjomus Vācijas tirgum, Austrija ar astoņiem miljoniem iedzīvotāju var kļūt par potenciāli ideālu sadarbības partneri eksportētājiem no Baltijas valstīm, biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja eksporta konsultāciju un tirgus izpētes uzņēmuma GatewayBaltic valdes priekšsēdētāja Inese Andersone.

Vilcienu lietā spāņi gaidīšot © DIENA(15)

Gada pēdējā nedēļa var kļūt par nozīmīgu starpposmu skandalozajā vilcienu iepirkuma lietā, kur Latvijā sadūrušās divu lielu Eiropas uzņēmumu - spāņu Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA (CAF, kas konkursā startē kopā ar Rīgas vagonbūves rūpnīcu (RVR)) un šveiciešu Stadler Bussnang AG (Stadler) - intereses par aptuveni 400 miljonu latu vērtu ilgtermiņa līgumu un sava veida atbalsta punktu ekspansijai Austrumu tirgū.

RVR nākotnē eksportam varētu ražot 20 vilcienu gadā © DIENA(2)

Ja AS Pasažieru vilciens noslēgs līgumu ar Spānijas kompāniju Construcciones y Auxiliar de Ferrocariles (CAF), CAF vienošanās ar apakšuzņēmēju AS Rīgas vagonbūves rūpnīca (RVR) paredz, ka pēc Latvijai nepieciešamā vilcienu skaita saražošanas eksportam uz Austrumiem varētu ražot 20 jaunus vilcienus gadā, intervijā biznesa portālam Nozare.lv sacīja RVR valdes priekšsēdētājs Valērijs Igaunis un valdes loceklis Lazars Raizbergs.

Cīņa turpinās - Stadler slēdz līgumu ar Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu(5)

Šveices vilcienu kompānija Stadler Bussnang AG, kas zaudējusi izsludinātajā konkursā par jaunu vilcienu piegādi Pasažieru vilcienam, vienojusies ar Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu (DLRR) par sadarbību Latvijā. Jau ziņots, ka konkursā uzvarēja _Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (_CAF), bet tas ir apturēts līdz tiesai, jo Stadler lūgusi tiesai pagaidām apturēt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu atļaut 429,24 miljonus latu vērto jaunu vilcienu iepirkumu. Tiesas sēde plānota līdz gada beigām.

SIA Daiļrade koks paplašina ražošanu Tukumā

Uzņēmums Daiļrade Koks pārņēmis rūpnīcu Sāga, kas tagad ir_ _kļuvis par SIA Tukuma mēbeles un saņēmis aizņēmumu vismaz 1,1 miljona latu apjomā ražošanas jaudu paplašināšanai.