Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Modes zīmola Fyodor Golan retrospekcija Sadursmes harmonija

Muzeju krātuve, Pulka iela 8

Izstāde Sadursmes harmonija iepazīstina ar Fyodor Golan bagātīgo veikumu no 2009. līdz 2022. gadam caur Fjodora Podgornija personīgo skatījumu un pieredzi, apliecinot Latvijas klātbūtni globālā laikmetīgā dizaina un modes procesos

14. jūnijs – 1. septembris

Barbaras Gailes personālizstāde AQUA.ŪDENS

Mākslas stacija Dubulti, Zigfrīda Meierovica prospekts 3, Jūrmala

Barbara Gaile parādīs autortehnikā ar akrilu un pigmentiem uz audekla darinātas gleznas, kā arī zīmējumus, kas ir piesūcināti ar visiem ūdens dotumiem un rada pārsteidzoši ticamas ilūzijas iespaidu.

7. jūnijs – 29. septembris

Kirila un Metodija Latvijas Bulgāru Kultūras biedrības izstāde Saules stari no Bulgārijas

Ventspils muzeja amatu māja

Būs skatāma koša izstāde, kurā eksponēti autentiski XIX un XX gadsimta bulgāru sieviešu tradicionālie tērpi, tekstilizstrādājumi mājai un arī mūsdienu izšuvumi. Izstādē aplūkojami trīs galveno bulgāru sieviešu tērpu (tā saukto nosii) tipu paraugi: dubultpriekšauts, sukmans (kleita bez piedurknēm) un saja (kleita ar atvērumu priekšpusē).

31. maijs – 30. jūnijs

Ritas Uļjanovas personālizstāde Kur satiekas stāsti…

Mākslas galerija MuseumLV, 1. st., Andreja Pumpura 2

«Es bieži sāku no parastiem ikdienas stāstiem, dzirdētā, redzētā, bet vienkārši runāju par to nedaudz alegoriski, izmantojot mitoloģiskus vai pasaku tēlus. Pasaule ir tik dažāda. To arī vēlos parādīt,» saka māksliniece Rita Uļjanova

31. maijs – 31. jūlijs

Izstāde Drag Yourself Here: Riga Edition

Galerija MASA studija, Elizabetes iela 67

Norisināsies Baltijas Drag King Kolektīva izstāde Drag Yourself Here: Riga Edition, sniedzot ieskatu Baltijas drag mākslinieku performancēs un kvīrajā naktsdzīvē.

30. maijs – 30. jūnijs

Rotko muzejs atklās Vasaras izstāžu sezonu

Rotko muzejs, Mihaila iela 3, Daugavpils

Piektdien, 31. maijā, pulksten 16.00 Rotko muzeja pagalmā tiks svinīgi atklāta Vasaras izstāžu sezona. Tās piedāvājumā ir mākslinieku darbi no Latvijas, Lielbritānijas un Ķīnas. Šajā izstāžu sezonā skatītājus priecēs brazīliešu izcelsmes Lielbritānijas gleznotājas, tēlnieces un grafiķes Karinas Lambrehtas (Karin Lambrecht) izstāde Dvēseles gadalaiki, kur caur dažādām formām atklāsies garīgie meklējumi. Ar tiem sabalsosies pašmāju izstāde Laika dimensijas, kuras autore Inese Brants ir viena no Latvijas ievērojamākajām porcelāna meistarēm. Savukārt Latvijas mākslinieku grupas izstādē Ak, figūra, ar ko tu vakardien draudzējies? katrs mākslinieks piedāvās savu interpretāciju par cilvēka figūru un tās simbolisko un komunikatīvo būtību. Skatītāju uzmanībā nonāks arī viena no Ķīnas vadošajiem abstrakcionistiem Taņ Pina (Tan Ping) spilgtā izstāde Turpu šurpu: Taņ Pina māksla.

31. maijs – 25. augusts

Georga Avetisjana un Māra Grosbaha izstāde Bango tālaiks

Rojas brīvdabas estrāde

Mākslinieki uz radošām aktivitātēm Rojā pulcējas nu jau vairāk nekā 20 gadu garumā, un pateicoties tam, pilsētiņa ir iemantojusi unikālu mākslas pieredzi un kolekciju. Šogad mākslinieki Georgs Avetisjans un Māris Grosbahs pēta un veido atsauces ar Rojas vidi, vēsturi, šodienu, meklē sasaistes punktus savai līdzšinējai pieredzei un nupat piedzīvotajai izmantojot pagājušā gadu simtā uzņemtās fotogrāfijas.

25. maijs – 31. augusts

Izstāde Valdis Bušs 100. Savienojums

Jūrmalas muzejs, Tirgoņu iela 29, Majori

Šogad aprit 100 gadi izcilajam gleznotājam Valdim Bušam (1924 – 2014). Viņa vārds komentārus neprasa – vērienīgiem paletes naža triepieniem klātie audekli mirdz košā un harmoniskā krāsu daudzveidībā, modinot skatītājos cerīgu noskaņu. «Valdis Bušs ir tāda skaista zīme mūsu kultūrā,» reiz teikusi gleznotāja Džemma Skulme. Mākslinieks 59 gadus nodzīvoja Jūrmalā, tur 1972. gadā sarīkoja savu pirmo personālizstādi, gandrīz 10 gadus vadīja Jūrmalas mākslinieku grupu. Tomēr viņa vārds un mākslas nozīmīgums daudzkārt pārsniedza Jūrmalas un pat Latvijas robežas, darbiem piepildot izstāžu zāles Vācijā, Šveicē, Francijā un citur Eiropā.

30. maijs – 14. jūlijs

Mākslinieka Vilipsona izstāde Talanta mirdzēšana

Aleksandra Čaka Memoriālais dzīvoklis, Lāčplēša iela 48-8

Tiks atklāta mākslinieka Vilipsona jubilejas izstāde Talanta mirdzēšana, kurā būs apskatāmi jaunākie mākslinieka darbi. Godinot mākslinieku, oriģināldarbu izstāde muzejā būs aplūkojama visas vasaras garumā. Izstādes darbos būs iespēja meklēt un saskatīt mākslinieka vīzijas par nākotnes meklējumiem dzīvē un daiļradē, kā arī atmiņas par pagātnes atziņām un piepildījumu.

31. maijs – 10. septembris

Tekstilmākslas izstāde no Zviedrijas Re Rag Rug

Latgales vēstniecība Gors, Pils iela 4, Rēzekne

Skatāma mākslinieču Katarinas Brieditis un Katarinas Evans ekoloģijas un sociālās dimensijas dizaina izstāde Re Rag Rug no Zviedrijas. Izstādē ir apskatāmi divpadsmit unikāli paklāji, kas tapa dažādās bezsteļļu tehnikās.

21. maijs – 16. jūnijs

Rasas Jansones projekta Tava pēda uz manas rokas; vienmēr, Rafael otrā daļa

Galerija Alma, Tērbatas iela 64

Rasas Jansones projekta Tava pēda uz manas rokas; vienmēr, Rafael otrājā daļā mākslinieces feministiskā pozīcija izvērsta astoņās jaunās kolāžās un objektā. Ekspozīcija sākas ar Gerard David gleznotas Madonnas Atpūta ceļā uz Ēģipti (1512–15) lielizmēra melnbaltu izdruku.

1. maijs – 7. jūnijs

Kaspara Bramberga izstādes Aura Trigger pirmā daļa - Genesis

Peldošais mākslas centrs Noass, AB dambis 2

Ekspozīcija ir nozīmīgs materiālā un digitālā krustpunkts un norisināsies vairākos posmos līdz oktobrim. Tajā apvienoti reāli un NFT (Non-Fungible Token) darbi. Šīs duālās prezentācijas, kurās redzami fiziski objekti NOASS galerijas telpā un digitālie analogi blokķēdes monitoros, aicina skatītājus izpētīt tradicionālās mākslas un jaunāko tehnoloģiju satuvināšanos.

27. maijs – 30. maijs

Starptautiska ilustrāciju izstāde Izstāstīt pilsētu

Latvijas Nacionālā bibliotēka, 7. st., Mūkusalas 3

Izstādē apskatāmi 20 atzītu ilustratoru darbi no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Polijas. Katrs mākslinieks aicina skatītājus pavērot pilsētu dziļāk, izjust tās māksliniecisko raksturu, lasīt tās stāstus – patiesus vai iedomātus. Latviju šajā izstādē pārstāv Aleksejs Naumovs, Gundega Muzikante, Līva Ozola, Anita Paegle un Anna Vaivare.

18. maijs – 10. jūnijs

Katrīnas Neiburgas personālizstāde Sologāmija

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Kupola zāle, Jaņa Rozentāla laukums 1

Izstādē, kas pievēršas sologāmijas (laulības pašam vai pašai ar sevi) izpētei un šīs parādības interpretācijām, Katrīna Neiburga caur emocionālu piesātinājumu un vieglu ironiju reflektē sev raksturīgā atvērtumā un personīgās pasaules irdinājumā.

8. jūnijs – 4. augusts