Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Eiropā paredzēts pārtraukt dzīvnieku izmantošanu kosmētisko līdzekļu testēšanā

Eiropā ir paredzēts pārtraukt dzīvnieku izmantošanu kosmētisko līdzekļu testēšanā, informē _The Body Shop un Cruelty Free International _pārstāvji.

Uz to norāda plānotais paziņojums par to, ka no 2013.gada 11.marta Eiropas Savienībā (ES) būs aizliegts importēt un pārdot kosmētiskos produktus un to sastāvdaļas, kuru testēšanā ir izmantoti dzīvnieki. 

Tas nozīmē, ka ražotāji visā pasaulē, kuri pēc 11.marta jaunos kosmētikas produktus un sastāvdaļas gribēs pārdot ES teritorijā, šo vielu testēšanā nedrīkstēs izmantot dzīvniekus arī pārējā pasaulē. 

Aizliegums attiecas uz visiem kosmētiskajiem līdzekļiem, tostarp tualetes piederumiem un skaistumkopšanas produktiem, sākot ar ziepēm līdz pat zobu pastai. The Body Shop ir viens no retajiem skaistumkopšanas zīmoliem, kuru šis aizliegums neietekmēs, jo uzņēmums vienmēr ir bijis pret dzīvnieku izmantošanu testos. 

ES Komisārs Tonio Borgs personiski apliecinājis, ka aizliegums stāsies spēkā atbilstoši plānotajam termiņam.

Aktīvistiem, kas iestājas pret dzīvnieku izmantošanu testēšanā, nesen nosūtītā vēstulē Borga kungs informē: "Es uzskatu, ka aizliegumam būtu jāstājas spēkā 2013.gada martā, kā to nolēma Eiropas Parlaments un ES Padome. Tāpēc es neplānoju rosināt atlikt aizlieguma noteikšanu vai ieviest atkāpes no tā." 

Ierosinātais aizliegums ir spēcīgs signāls pārējai pasaulei, ka skaistumkopšanas nozarei nevajadzētu atbalstīt cietsirdību. Īpaši tas ir vērsts uz tādām valstīm kā Ķīna, kurā joprojām ir prasība par dzīvnieku izmantošanu kosmētisko līdzekļu testēšanā, un tai arī vajadzētu reaģēt uz šo priekšlikumu un aizliegt testēšanā izmantot dzīvniekus. 

1991.gadā organizācija BUAV (Cruelty Free International dibinātāji) izveidoja Eiropas koalīciju (ECEAE), kurā ietilpst lielākās dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijas visā Eiropā. Koalīcijas mērķis ir izbeigt dzīvnieku izmantošanu kosmētisko līdzekļu testēšanā. 

Līdz ar to 20 gadu garumā tika izvērsta plaša sabiedriskā un politiskā kampaņa. 1993.gadā The Body Shop, pirmais skaistumkopšanas uzņēmums, kurš vērsās pret dzīvnieku izmantošanu kosmētisko līdzekļu testēšanā, atbalstīja kampaņu, iesaistot savus klientus visā Eiropā. Trīs gadus vēlāk, 1996. gadā, The Body Shopdibinātāja lēdija Anita Rodika kopā ar ECEAE biedriem un Eiropas Parlamenta deputātiem Eiropas Komisijā iesniedza petīciju, kuru bija parakstījuši četri miljoni cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits