Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Viceministrs: Lietuva ieviesīs ceļu nodokli Krievijas pārvadātājiem

Lietuva ieviesīs ceļu nodokli Krievijas pārvadātājiem, ņemot vērā, ka Krievija no 15.novembra plāno šādu nodokli uz federālās nozīmes ceļiem noteikt kravas automašīnām, kuru masa pārsniedz 12 tonnas, piektdien paziņojis satiksmes ministra vietnieks Aļģis Žvaļausks.

"Mēs viņus esam informējuši - ja viņi ieviesīs nodokli, tad arī mēs to ieviesīsim. Viņi neiebilst, tādēļ domāju, ka tagad runa ir tikai par procedūras jautājumiem, ko mēs risinām ar Ārlietu ministrijas palīdzību," viņš sacījis LRT radio.

Lietuvas autopārvadātāju asociācijas Linava prezidents Erlands Miķēns iepriekš norādīja, ka ar Satiksmes ministriju pārrunāta iespēja grozīt starpvalstu līgumu, kas paredz, ka abu valstu pārvadātāji nemaksā par kaimiņvalsts ceļu izmantošanu. Proti, saistībā ar Krievijas tranzītu uz Kaļiņingradas apgabalu līdz šim Lietuvas pārvadātājiem Krievijā bija noteikti šādi atvieglojumi.

"Krievijas sarakstā mēs bijām izņēmums (..), mēs vieni otrus bijām atbrīvojuši no ceļu nodokļa. Krievijas autostrādē bija zināmi maksas posmi, bet par visiem ceļiem nebija jāmaksā," viņš stāstījis.

Pēc Miķēna teiktā, ja Krievija sāks iekasēt no Lietuvas pārvadātājiem nodokli, iekams šis līgums tiks saskaņots un mainīts, tad par analoģiskiem soļiem pret Krievijas autopārvadātājiem būs jālemj valdības transporta un tranzīta komisijai, saskaņojot tos ar Ārlietu ministriju.

Viceministrs atzinis, ka šobrīd nav skaidrs, vai jaunais nodoklis Krievijā būs jāmaksā jau no svētdienas, 15.novembra, vai arī būs paredzēts pārejas laiks. Kā liek domāt jaunākā Krievijas puses informācija, Maskava, šķiet, paredzējusi pusgadu ilgu pārejas periodu, jo ieviest jauno kārtību nav tik vienkārši. Iespējams, sākumā tā būs spēkā tikai Maskavas apgabalā, bet citos reģionos tiks ieviesta tikai no 2016.gada maija.

"Šī sistēma, ko tagad ievieš Krievija, ir diezgan sarežģīta, paredzēta maksāšana par nobrauktajiem kilometriem, un es labi atceros, kā Eiropā to mēģināja ieviest Vācija. Toreiz, ja nekļūdos, tas tika atlikts līdz pat pusotram gadam. (..) Ziņas no Krievijas mainās ik pa pus dienai, pirmā informācija bija tāda, ka mēs par kilometru maksāsim 3,75 rubļus - aptuveni 5 [eiro] centus, taču jaunākās ziņas vēsta, ka maksāsim 1,53 rubļus jeb nedaudz vairāk par 2 centiem," sacījis Miķēns.

Jautājums par starpvalstu līguma grozījumiem un nodokli Krievijas pārvadātājiem otrdien tiks pārrunāts apspriedē Lietuvas Ārlietu ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits