Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Tūrisms

Šauļi no augšas – no renesanses torņiem līdz saules apspīdētām virsotnēm

Pilsēta acu līmenī – tā ir ikdiena. Bieži, nodūruši acis, tā arī pārvietojamies. Reti kad paceļam galvas, lai paskatītos, kādā krāsā debesis, vai redzētu, cik skaisti debesīs gaisā baloni. Pilsētas no augšas izskatās pavisam citādi. Un nav nemaz svarīgi, no kādā augstuma skatīsieties uz cilvēciņiem, kas kustas pa ietvēm tur, apakšā. Plašie horizonti, kas paveras no augšas, spēj savaldzināt jebkurā gada laikā. Aicinām par pilsētas panorāmu priecāties šovasar Šauļos!

7 iemesli, kāpēc ar ģimeni braukt uz Šauļiem

Mēs varētu nosaukt arī vairāk iemeslu, kāpēc jums vajadzētu iegriezties Šauļos pavasarī, vasarā vai pat rudenī. Bet mēs izvēlējāmies 7 objektus pilsētā, kāpēc Šauļi ir pelnījuši jūsu uzmanību, turklāt – pēc iespējas ātrāk.

Izjust vēsturi uz savas ādas Palamuses muzejā © DIENA

Skolēnu ziemas brīvlaiks tuvojas un der jau laikus salpānot, kā to pavadīt interesanti un lietderīgi. Vēstures mīļotājiem vērts doties ciemos uz kaimiņzemi, izveidojot garāku maršrutu vai veltot vismaz dienu kādā nedēļas nogalē, jo Igaunijas dienvidos, tikai divarpus stundu brauciena attālumā no Valmieras un 45 minūšu brauciena attālumā no latviešiem jau iecienītā, Baltijā lielākā, zinātnes centra Ahhaa un studentu pilsētas Tartu, atrodas Palamuses muzejs.

Vairāk Tūrisms