Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Šodien

Austrijas un Šveices tresteri © DIENA

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Sirdstrieka no dusmām © DIENA

Nav vērts dusmoties, pat ja apkārtējo cilvēku uzvedība šķiet tracinoša. Galu galā vienīgais cietējs būsiet pats.

Mandela maina DĀR vēsturi © DIENA

Pirms 30 gadiem Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) prezidenta amatā pirmo reizi tika inaugurēts tumšādainais. Cīnītājs pret aparteīdu Nelsons Mandela pirms tam bija pavadījis desmitiem gadu ieslodzījumā, bet nu beidzot sagaidījis iespēju veikt fundamentālas pārmaiņas valsts pārvaldes sistēmā. Tiesa, to labo, ko izdarīja Mandela, vēlāk lielā mērā sagandēja viņa pēcteči DĀR varas virsotnē

Dzinēji darbojas © DIENA

Grupas Baložu pilni pagalmi trīsdesmitajā gadskārtā saruna ar dziesmdari Māri Švernu (56) viņa naktssargu būšanās un jubilejas koncerta jūtīs.

ASV startē BMX pasaules čempionāts; latviešiem pirmais starts pirmdien

Svētdien ASV pilsētā Rokhilā sāksies nedēļu garais UCI BMX pasaules čempionāts, kurā Challange un čempionāta klasēs startēs 24 Latvijas sportisti. Pirmie starti mūsu braucējiem gaidāmi pirmdien, kad par godalgām sacentīsies krūzeru un jaunāko grupu pārstāvji, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Vokālā studija Siguldiņa izdod jaunu albumu Dienas darbi ar Jāņa Šipkēvica mūziku un Marta Pujāta dzeju

Vokālā studija Siguldiņa izdevusi jaunu albumu Dienas darbi ar Jāņa Šipkēvica mūziku un Marta Pujāta dzeju. Albuma prezentācijas pasākumā 26. maijā plkst. 17.00 Siguldas koncertzālē Baltais Flīģelis tiksimies sirsnīgās sarunās un mūzikā ar komponistu Jāni Šipkēvicu, dzejnieku Martu Pujātu, vokālās studijas dibinātāju un māksliniecisko vadītāju Elīnu Gruzniņu, pasākuma režisoru un moderatoru Kristapu Kiršteinu, mūziķiem Valteru Sprūdžu un Anriju Grinbergu, kā arī galvenajiem varoņiem dienas darbu veikšanā - Siguldiņas dziedātājiem.

Sapnis par trofeju © DIENA

Ar sen nebijušām gaidām pavasaris pienācis līdzjutējiem, kuri pastiprināti seko līdzi mūsu atlētu gaitām Ziemeļamerikas hokeja un basketbola laukumos. Sezonas izšķirošajās cīņās Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) un Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) pat četru latviešu pārstāvētie klubi tiek minēti arī starp titulu pretendentiem. Kamēr Kristaps Porziņģis (Bostonas Celtics), Uvis Balinskis (Floridas Panthers), Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs (abi – Vankūveras Canucks) cenšas cerības attaisnot, palūkosimies, kā Latvijas sportistiem šajās cīņās veicies iepriekš.

Ilgi gaidīts, vai labi nāk? © DIENA

Pēc mēnešiem ilgas vilcināšanās un iekšpolitiskiem konfliktiem ASV beidzot pieņēma likumu par jaunas militārās palīdzības sniegšanu Ukrainai. Pirmās piegādes Kijivai sākās jau uzreiz pēc likuma stāšanās spēkā. Ko paredzēts piegādāt Ukrainas bruņotajiem spēkiem, un kādas var izrādīties vilcināšanās sekas ilgtermiņā?

Putina teroristu valsts nostāja © DIENA

Putina teroristu valsts neredzamās frontes kareivis: "Ļeņinam nepiedosim lielkrievu šovinisma atmaskošanu, bet viņa rīcības metodes gan mums der!"

Eirovīzijas finālā triumfē Šveice, Donam 16. vieta

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9