Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Šodien

Turcijā kurdu līderim piespriests 42 gadu cietumsods par 2014.gada protestiem

Turcijas tiesa ceturtdien piespriedusi 42 gadu cietumsodu bijušajam Tautas demokrātiskās partijas (HDP) līdzpriekšsēdētājam Selahatinam Demirtašam par līdzdalību 2014.gada vardarbīgajos protestos, kas izcēlās pēc tam, kad teroristu grupējuma Islāma valsts kaujinieki ieņēma Sīrijas pilsētu Ainelarabu.

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Indexo saņem bankas licenci

Pēc Latvijas Bankas kā finanšu sektora uzraudzības iestādes novērtējuma un priekšlikuma Eiropas Centrālā banka (ECB) trešdien, 15.maijā, ir nolēmusi izsniegt ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam AS Indexo licenci kredītiestādes darbībai, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankas pārstāvji.

Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Rīgas kamerkoris Ave Sol uzsāk koncertsēriju Kora laboratorija

Rīgas kamerkoris Ave Sol pēc mākslinieciskā vadītāja Andra Veismaņa iniciatīvas, sadarbojoties ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju (JVLMA), uzsāk koncertsēriju Kora laboratorija, kurā ar Rīgas kamerkori Ave Sol muzicēs JVLMA un Andra Veismaņa kordiriģēšanas studenti.

LMA modes skatei izraudzītas 19 jauno mākslinieku kolekcijas

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Modes dizaina katedras pasniedzēji un uzaicinātie nozares profesionāļi 10. maijā pulcējās kopā, lai novērtētu un atlasītu Modes dizaina specialitātes studentu veidotās kolekcijas gadskārtējajai LMA modes skatei. Atlasē piedalījās pilnīgi visi specialitātes studenti, sākot no bakalaura programmas 1. kursa līdz maģistra programmas 2. kursam. Modes skatei tika atlasītas 19 kolekcijas – tās izcēlās ar radošumu, ievērojamu kvalitāti un inovatīvu dizainu.

Rapšu šogad mazāk; aicina fotografēties īpaši izveidotos fotolaukumos

Lai pievērstu uzmanību rapšu lomai Latvijas lauksaimniecībā, biedrība “Apvienība par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi” jau tradicionāli organizē konkursu “Lauki zied!” . Tās laikā ikviens aicināts uzņemt fotogrāfijas astoņās īpaši izveidotās foto vietās pie rapšu laukiem visā Latvijā.

Krievija izsludinājusi meklēšanā Vitenbergu un citas Baltijas valstu amatpersonas

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.

Izvēdināt galvu diennakts skrējienā © DIENA

Vai spēj iedomāties skriešanu veselu diennakti praktiski bez apstājas? 24. un 25. maijā Rojā notiks 24 stundu ultramaratona sacensības. Par gaidāmo skrējienu, kurā piejūras gaisā un priežu aromātā tiks pārbaudīta cilvēku garīgā, emocionālā un fiziskā izturība, stāsta tā organizators Artis Zariņš.

Latvijas-Francijas biznesa forumā diskutēs par sadarbību transporta, aizsardzības un atjaunojamās enerģijas nozarēs

Jau 22. maijā no plkst. 8.30 līdz 18.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde”, Amatu iela 5, Rīgā, norisināsies “Latvijas - Francijas biznesa forums”, kurš pulcēs politikas veidotājus un vairāk nekā 160 pārstāvjus no starptautiskiem transporta, aizsardzības un atjaunojamās enerģijas nozaru uzņēmumiem, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra.

VIDEO: Nepieciešams uzlabot un veidot modernu veselības aprūpes infrastruktūru © DIENA

Izdevniecības Dienas bizness konference Veselība kā drošība: zāļu pieejamība un apgāde izgaismoja ne tikai ar medikamentu piegādi saistītas problēmas dažādu krīžu, tai skaitā militāra apdraudējuma, gadījumos, bet arī nepieciešamību sakārtot veselības pakalpojumu sniegšanas infrastruktūru un izstrādāt plānu rīcībai krīzes situācijās, kad būs vajadzība pēc papildu cilvēkresursiem un ātri, ērti pieejamām, atbilstoši aprīkotām telpām.

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Muzikālā apvienība Vēstulēs nāk klajā ar otro singlu šī vasara

Divu jauniešu, Martas Krampes un Braiena Martinsona, veidotā muzikālā apvienība Vēstulēs pēc spilgtās debijas gada sākumā konkursā Supernova nāk klajā ar jaunu singlu šī vasara, vēlot saviem klausītājiem izbaudīt skaistu un emocijām bagātu vasaru.

Kārkliņa izcīna trešo vietu UCI BMX Challange pasaules čempionātā

Vēlā trešdienas vakarā ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Challange pasaules čempionātā pirmo godalgu Latvijai izcīnīja BMX kluba Valmiera sportiste Adelīna Kārkliņa, kura guva trešo vietu meiteņu G16 vecuma grupā. Sacensības negaisa dēļ tika pārtrauktas pēc priekšbraucieniem, rezultātus nosakot pēc trīs braucieniem, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Skandāli un brīnumi © DIENA

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Vīrietis ar nazi Šveicē ievaino sešus cilvēkus

Šveices ziemeļos Ārgavas kantona Cofingenes pilsētā trešdien notika vairāki uzbrukumi, kuros vīrietis ar nazi ievainoja sešus cilvēkus, līdz tika aizturēts, paziņoja policija.

Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Olimpiskais čempions © DIENA

Sācis nodarboties ar hokeju agrāk nekā trīs gadu vecumā, Timurs Mališevs (15) jau kaklā ir kāris paša izcīnītu olimpisko zelta medaļu. Jaunais uzbrucējs uzskata, ka skola un mācības palīdz labāk un vairāk trenēties, bet nākotnē viņš sapņo kļūt par izcilāku spēlētāju, nekā bija leģendārais Veins Greckis.

Gruzijas prezidente pārmet valdošajai partijai valsts nākotnes apdraudēšanu © DIENA

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili ir brīdinājusi, ka Gruzijas kā valsts pastāvēšana ir apdraudēta, jo parlaments šonedēļ pieņēmis strīdīgo "ārvalstu aģentu" likumu, ignorējot nedēļām ilgos masu protestus Gruzijā un Rietumu sabiedroto brīdinājumus, ka šāda rīcība apdraud Gruzijas eiroatlantiskos centienus, vēsta Eho Kavkaza.

Atšķirīgas sekmes "pendelēs" © DIENA

Lielāko pārsvaru līdzšinējā sezonā pār tuvākajiem konkurentiem ieguvusi Tonybet Latvijas futbola virslīgas līdervienība RFS, kam gan nācās pamatīgi papūlēties, lai no Jelgavas pārvestu 2:1 uzvaru. Rīgas klubus turnīra tabulā šķir jau pieci punkti. Tiesa, 13. kārtas izskaņā uz otro pozīciju var pakāpties BFC Daugavpils futbolisti.

Kalendārs

Maijs, 2024
P Ot Tr Ce Pt Se Sv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9