Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vēsture Dienā: Iz smalkām aprindām © DIENA(2)

Sava pirmā – 1991. gada – pavasara sākumā Diena vēl iznāca mazajā kaujas jeb barikāžu formātā (pie lielā tā atgriezās tikai 13. aprīlī), tomēr avīzes lapās atradās vieta arī saviesīgu pasākumu atainojumam. 6. aprīļa SestDienā tika atreferēta 27. martā notikusī Starptautiskās teātra dienas balle, Dienas smalko aprindu hroniķa Andra Bergmaņa nokrustīta par Večerinku padomju gaumē. Tātad no visa padomiskā 1991. gadā jau bijām stipri attālinājušies, lai gan PSRS armija te vēl bija un skaidrības par to, kā bez asinsizliešanas tikt vaļā no sarkanās impērijas skavām, tikpat kā nekādas.

Atklāta virtuālā enciklopēdija par nozīmīgākajām personām Latvijas medicīnas vēsturē

Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs izveidojis interaktīvu virtuālo enciklopēdiju, kas veltīta simts nozīmīgām personām Latvijas medicīnas vēsturē. Šajā enciklopēdijā ir iespējas iepazīties gan ar biogrāfisko, gan vizuālo materiālu un gūt padziļinātu izpratni par Latvijas medicīnas vēsturi un tās izcilākajām personībām, portālu Diena.lv informēja Latvijas valsts simtgades biroja sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare.

FOTO: Lietas, kas jāizstāsta bērniem par Atmodas laiku pirms Paradīze 89 noskatīšanās(5)

Jaunākā no Latvijas simtgades filmu programmas kinolentēm ir ģimenes filma par 1989. gada vasaru. Stāsts veidots uz Atmodas laika fona - četras meitenes savā vaļā pavada vasaru ārpus Rīgas, pārdzīvojot šo trauksmaino laiku bez pieaugušo uzraudzības. Lai Paradīze 89 būtu ne vien skaista izklaide, bet arī vērtīgi pavadīts laiks kopā ar ģimeni, vecāki ir aicināti gan pirms, gan pēc noskatīšanās stāstīt bērniem savas atmiņas, skaidrot filmā redzēto un uzsākt sarunu par vēsturiski nozīmīgiem notikumiem un, protams, arī par ikdienišķākām lietām.