Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Receptes

Svētku recepte: Sautēti Ziemassvētku kāposti ar āboliem un cūkas cepetis © DIENA(2)

Sautēti kāposti ar āboliem:Sastāvdaļas 4-6 porcijām: 1 liels, salds ābols;1 vidējs burkāns; 2 vidēji lieli sīpoli; 500 g skābētu kāpostu; nedaudz melno piparu, sāls un cukura, buntīte pētersīļu.Pagatavošana:1. Uz pannas apcep sīpolus un rīvētus burkānus, liek katliņā kopā ar kāpostiem, pārlej ar ūdeni tā, lai ūdens tik tikko pārklātu kāpostus.

Gards našķis - cepti medus banāni(2)

Cepti medus banāni:Nepieciešamās sastāvdaļas: 3 banāni, 3 ēdamkarotes medus, nedaudz ūdens, kanēlis, olīveļļa vai kokosriekstu eļļa.Pagatavošana:1. Banānus nomizo un sagriež 2 cm biezās šķēlītēs.2. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns apcep banānu šķēlītes - vienu divas minūtes no katras puses.3. Bļodiņā sajauc medu un trīs ēdamkarotes ūdens.4. Pannu noņem no uguns un apceptās banānu šķēlītes apslaka ar šķidro medu. Ļauj atdzist un pasniedz pārkaisītus ar kanēli.