Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas

Receptes

Sparģeļos apslēptais spēks © DIENA

Sparģeļi nav pārāk pazīstami un populāri, bet ļoti garšīgi un iederas pavasara ēdienkartē. Lielveikalos nopērkamie ceļojuši tālu un to audzēšanas metodes nezināmas, tādēļ labāk izvēlēties no mazajās ekobodītēs pieejamajiem. Galvenais, lai tie nav pārāk resni un cieti, jo būs negaršīgi. Kātiņa sausā daļa jānogriež. Sparģeļus pagatavot viegli - atliek novārīt aptuveni piecas minūtes vai blanšēt un apcept. Sparģeļi satur vitamīnus A, B, C un reti sastopamo K, olbaltumvielas, dzelzi, fosforu, selēnu - buķeti, kas lieliski palīdzēs cīņā ar pavasara sagurumu.

Sāļie biezpiena kēksiņi © DIENA

Dienas recepte: Sāļie biezpiena kēksiņiSastāvdaļas: 160 g biezpiena, 60 g rīvēta parmezana siera, 60 g kviešu miltu, 160 g mandeļu miltu, 1 ēdamkarote cepamā pulvera, 1/4 ēdamkarotes sāls, 4 olas, 3 ēdamkarotes ūdens, 40 g smalki sagriezta bekona, 120 g asa Čedaras siera, 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu.

FOTO: Gardo pankūku rīti © DIENA(2)

Pirmā pankūka var arī neizdoties – jo, iespējams, ne panna, ne eļļa nav pietiekami karsta, bet visas pārējās, gatavojot pēc šīm receptēm, sanāks noteikti – saka recepšu autore Ieva Šiliņa no Dobeles dzirnavnieka. Viņai ļoti patīk izmēģināt arvien jaunas pankūku receptes. Ievai ir arī vairāki padomi, lai pankūkas sanāk ideālas.