Laika ziņas
Šodien
Migla

Receptes

Lieldienu receptes: Spageti, olu un siera sacepums

Nepieciešams: 120 g _Dobeles dzirnavnieka _spageti Nr. 7, 260 g jeb 1 gab. strausa ola, 80 g saldā krējuma, 40 g Gruyere siera, 3 g maurlociņu, 5 g sviesta, šķipsniņa sāls un piparu. Strausa ola ir ekvivalenta 20 vistu olām. Gruyere siera vietā iespējams lietot Krievijas vai Holandes sieru.

Lieldienu receptes miltu neēdājiem: Jauns veids, kā pagatavot miežu putraimus

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 60 g miežu putraimu, 80 g jauno kartupeļu, 350 ml olīveļļas, 1 g lauru lapas, 3 g diļļu, 5 g raudenes, 150 g murķeļu, mazs zariņš timiāna, 1 ķiploka daiviņa, 100 g rukolas, 60 g ciedru riekstu, mazliet pētersīļu, 60 g Parmezāna, 120 g kazas siera, mazliet melno piparu un sāls. Murķeļu vietā var izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikāta Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā var lietot Monterīgo sieru.

Lieldienu receptes: Olu krēms ar auzu pārslām

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 200 g Mascarpone, 5 g Burbonas vaniļas, 100 g auzu pārslu, 10 g sviesta, 20 g cukura, 60 g olu dzeltenuma. Alternatīva Burbonas vaniļai varētu būt vaniļas cukurs.

Lieldienu receptes: Plaucēta zosu ola uz pufīgas mannas ciabatas(1)

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 3 zosu olas, 25 g baltvīna etiķa, šķipsniņa sāls, 175 g miltu, 5 g mannas graudu, 12,5 g cukura, 3,5 g sausā rauga, 12,5 g olīveļļas, 100 g ūdens, 50 g spinātu, 5 g sviesta, 1 g muskatrieksta. Zosu olas vietā var izmantot vienu vistu olu.