Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Lieldienu receptes miltu neēdājiem: Jauns veids, kā pagatavot miežu putraimus

Nepieciešams (recepte paredzētas 3 personām): 60 g miežu putraimu, 80 g jauno kartupeļu, 350 ml olīveļļas, 1 g lauru lapas, 3 g diļļu, 5 g raudenes, 150 g murķeļu, mazs zariņš timiāna, 1 ķiploka daiviņa, 100 g rukolas, 60 g ciedru riekstu, mazliet pētersīļu, 60 g Parmezāna, 120 g kazas siera, mazliet melno piparu un sāls. Murķeļu vietā var izmantot šampinjonus, kazas siera vietā – Trikāta Sniega bumbas, rukolas vietā – vairāk pētersīļu. Parmezāna vietā var lietot Monterīgo sieru.

Katliņā uzvāra ūdeni ar sāli un lauru lapām, verdošā ūdenī ieliek miežu putraimus un vāra tos aptuveni 15 minūtes. Blenderī ieliek rukolu, pieber ciedru riekstus, rīvētu Parmezānu, sāli, melnos piparus un olīveļļu, sablendē to viendabīgā masā.

Verdošā ūdenī ieliek murķeļus uz 10 minūtēm, tad noskalo tos un atkārto procesu 3 reizes. Murķeļus kārtīgi izspiež no liekā ūdens un apcep uz pannas ar smalki kapātu ķiploku un timiānu. Pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Kartupeļus sagriež uz pusēm un ievieto verdošā lauru lapu un sāls ūdenī. Sakapā dilles un pārber pāri kartupeļiem (lai tie sasūcas ar aromātu). Visbeidzot sajauc putraimus ar jaunajiem kartupeļiem un ceptiem murķeļiem, pārlej pāri pesto un pievieno svaigu, mīkstu un sulīgu kazas sieru.

"Recepte tiem, kas nelieto uzturā miltus. Mieži ir lieliska alternatīva. Fantastiska piedeva vai ēdiens ar olām!” par salātiem saka pavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko