Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grāmatas

Izdots Valentīna Lukaševiča vietu stāstu krājums Dīnvydlatgolys stuosti

Iznākusi literatūrzinātnieka un rakstnieka Valentīna Lukaševiča grāmata Dīnvydlatgolys stuosti. Tajā 39 stāstos autors, ceļojot ne tikai telpā, bet arī laikā, iepazīstina ar Latgales dienvidu daļu, vaicājot – vai var dzīvot bez vietas un vai vieta ir arī tad, ja neviens tur nedzīvo?

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs izdod grāmatu Vainagošanās

Noslēdzot Dziesmusvētku 150. gadadienas priekšvakarā vaļā vērto spilgto, dekoratīvo izstādi Vainagošanās. Arheoloģiskie, etnogrāfiskie un laikmetīgie vainagi Latvijas kultūrā, kas izpelnījās lielu apmeklētāju interesi, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs laidis klajā jaunu izdevumu ar tādu pašu nosaukumu

Klajā nāk Veltai Sniķerei veltīts rakstu krājums

2023. gada decembrī, apritot dzejnieces Veltas Sniķeres 103. dzimšanas dienai un pirmajai gadskārtai kopš viņas došanās mūžībā, klajā nāk rakstu un veltījumu krājums Pieredze un redzējumi: dzejniecei Veltai Sniķerei – 100. Grāmatā apkopota daļa no pētījumiem un veltījumiem, kas izskanēja zinātniskajā un radošajā konferencē dzejnieces simtgadē.

Rīgas zooloģiskajā dārzā notiks Egīla Zirņa un Svena Neilanda bilžu grāmatas Kas Zoodārzā notiek naktī atklāšana

Rīgas Zoodārzā 9. decembrī visi aicināti sajust ziemas maģiju – līdz ar izdevniecības Liels un mazs izdotās bilžu grāmatas Kas zoodārzā notiek naktī atklāšanas pasākumu, skaļruņos zoodārza teritorijā tiks atskaņots arī asprātīgais Egīla Zirņa dzejolis paša autora lasījumā. Tas pastaigu sniegotajā zoodārzā padarīs īpašu, ikkatru viesi rosinot iztēloties, kas zoodārzā notiek naktī.