Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kino/TV

Pirmizrādi piedzīvos Staņislava Tokalova spēlfilma Mīlulis

Trešdien, 21. septembrī, pirmizrādi piedzīvos režisora Staņislava Tokalova spēlfilma Mīlulis. Filma vēsta par jaunu, ambiciozu karjeristu – topošo maksātnespējas administratoru, kurš pēc mīļotās nāves nonāk izvēles priekšā uzņemties atbildību par mīļotās bērnu vai piesavināties viņas dārgo īpašumu un nozust. No 22. septembra filma būs skatāma Latvijas kinoteātros.

Latvija piedalās Vidusjūras reģiona lielākajā animācijas festivālā

No 20. līdz 25. septembrim Latvijas animācijas filmu profesionāļi piedalās lielākajā animācijas filmām veltītajā festivālā Vidusjūras valstīs - Animasyros 2022 Siras salā Grieķijā, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Riga IFF izziņo festivāla pilnu programmu

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) šogad jau devīto reizi pulcē vietējo un starptautisko auditoriju uz vienu no Baltijas jūras reģiona nozīmīgākajiem kino notikumiem – no 13. līdz 23. oktobrim Riga IFF programmā klātienē un tiešsaistē, 12 sadaļās un 6 konkursos tiks izrādītas vairāk nekā 100 filmas no vietējā, Eiropas un pasaules kinematogrāfa. No šodienas, 13. septembra, festivāla mājaslapā (rigaiff.lv) publiskota un tirdzniecībā pieejama pilna festivāla programma.

NKC izsludina balvu Latvijas filmu skatītājiem © DIENA

Līdz ar režisora Aika Karapetjana filmas Sema ceļojumi nonākšanu kinoteātru repertuārā sākas Latvijas filmu pirmizrāžu sezona – Rudens maratons –, un Nacionālais Kino centrs aicina skatītājus uz kinoteātriem, lai novērtētu Latvijas filmu nozares profesionāļu darba daudzveidīgos rezultātus. Noskatoties piecas Latvijas filmas un sakrājot kinobiļetes, balvā varēs saņemt vērtīgu kinogrāmatu.