Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Kino/TV

Rīgas Starptautiskais kino festivāls piedāvās vērst skatu uz Ukrainas kultūru un tās procesiem

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls, kas šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, sadarbībā ar Kijivas kritiķu nedēļu (Kyiv Critics’ Week) skatītājiem piedāvās vērst skatu uz Ukrainas kultūru un tās procesiem ar filmu un pasākumu programmu Focus on Ukraine. Programmas ietvarā festivālā viesosies vairāki Ukrainas filmu nozares pārstāvji, norisināsies divas diskusijas un būs iespēja klātienē apmeklēt četru filmu seansus.

Riga IFF šogad tiks atklāts ar Signes Baumanes jaunākās filmas nacionālo pirmizrādi

Devītais Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), kas šogad norisināsies no 13. līdz 23. oktobrim, izziņo savu atklāšanas vakara filmu – Mans laulību projekts, kura autore ir ASV dzīvojošā latviešu animācijas filmu režisore Signe Baumane. Festivāla atklāšanas vakara seanss būs filmas nacionālā pirmizrāde, kurā klātesoša būs arī darba režisore un veidotāja, informēja festivāla pārstāvji.

Nacionālajā bibliotēkā notiks diskusija par kino kritiku

Trešdien, 24. augustā, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) korē (11. stāvā), papildinot LNB apskatāmo izstādi Gadsimta lieciniece. Satikšanās ar Valentīnu Freimani (4. stāvā), notiks diskusija Izskaidrot vai iespaidot: kāda būs nākotnes kino kritika? Dalība bez maksas.

Splendid Palace kino sezonu sāk ar divām pirmizrādēm no Kannu kinofestivāla

Jaunajā kino sezonā kinoteātrī Splendid Palace gaidāmas divas Kannu kinofestivāla pirmizrādes - franču aktiera Luija Garela veidotā filma Tā jaunā pasaule un horvātu režisores Antonetas Alamatas Kusijanovičas filma Murēna, kas pagājušā gada Kannu kinofestivālā ieguva Zelta kameru par labāko debijas filmu. Abu filmu pirmizrādes notiks 26. augustā.

Lielais Kristaps aicina pieteikt filmas līdz septembra beigām

Nacionālā kino balva Lielais Kristaps aicina līdz 30. septembrim pieteikt jaunākās Latvijas filmas tradicionālajam skatītāju un profesionāļu vērtējumam. 2022. gada labāko kinodarbu skates, žūrijas darbs un balvu piešķiršana notiks 2023. gada februārī kinoteātrī Splendid Palace, bet jau 2022. gada rudenī tuvojas īpaši intensīvs Latvijas filmu pirmizrāžu maratons.

Augusta izskaņā norisināsies tradicionālās Baltijas filmu dienas

Jau sesto reizi augusta izskaņā, leģendārā Baltijas ceļa datumos, notiks Baltijas filmu dienas – bezmaksas kinoseansi, kuros skatītājiem katrā no trim Baltijas valstīm tiek piedāvātas jaunākās kaimiņvalstu filmas. Rīgā Baltijas filmu dienas tradicionāli notiks kinoteātrī Splendid Palace, programmā iekļautas divas filmas no Lietuvas un divas – no Igaunijas.

Noskaidrotas visu laiku labākās Latvijas kinokomēdijas

Aika Karapetjana melnās komēdijas Sema ceļojumi pirmizrādes gaidās tika aptaujāti komiķi un kritiķi par visu laiku labākajām latviešu komēdijām, kas apliecina – latviešiem ir lieliska humora izjūta un mēs protam gan pasmieties par sevi, gan citiem.