Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Literatūra

Izsludina ikgadējo Garās pupas dzejoļu konkursu bērniem un pusaudžiem

Biedrība Ascendum un Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome (LBJLP) izsludina dzejoļu konkursu, kurā ar saviem darbiem aicina piedalīties 5–15 gadus vecus bērnus un pusaudžus no visas Latvijas. Labākie darbi tiks publicēti dzejas gadagrāmatā bērniem Garā pupa 2021, kas iznāks septembrī, Dzejas dienu laikā, informēja konkursa organizatori.

Sāk pūļa finansēšanas kampaņu Kaspara Aleksandra Irbes dienasgrāmatu izdošanai

Biedrība Ascendum kopā ar LGBT un viņu draugu apvienību Mozaīka uzsākusi pūļa finansēšanas kampaņu, kurā vāc līdzekļus Kaspara Aleksandra Irbes dienasgrāmatu pirmā sējuma Slēptā dzīve. Homoseksuāļa dienasgrāmatas 1927-1949 izdošanai, informēja interneta žurnāla Satori projektu vadītājs un redaktors Andrejs Vīksna.

Paziņoti Latvijas Literatūras gada balvas nominanti. Mūža balvu saņem Lalita Muižniece un Gunārs Bībers

Otrdien, 30. martā, nosaukti Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominanti piecās kategorijās. Speciālbalva piešķirta starptautiskā literatūras festivāla Prozas lasījumi 2020 komandai Ingas Žoludes vadībā, savukārt mūža balvu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrā ekspertu komisija nolēmusi piešķirt diviem laureātiem – valodniecei un rakstniecei Lalitai Muižniecei un literatūrzinātniekam Gunāram Bīberam.

Lielie lasīšanas svētki šogad notiks tiešsaistē

Otrdien, 30. martā, plkst. 15 tiešsaistē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Facebook lapā un YouTube kanālā būs skatāma lasīšanas veicināšanas programmas Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2020 apbalvošanas ceremonija. Tie būs pirmie digitālie Lielie lasīšanas svētki – noslēguma pasākums gadu ilgušam lasīšanas maratonam, informēja LNB sabiedrisko attiecību vadītājs Augusts Zilberts.

Kādi āboli Zelta ābelē? Šā gada grāmatu mākslas konkurss izceļ labākos un uzrāda tendences © DIENA

Sākot ar sesto aprīli, soli pa solim tiks atklāti šā gada grāmatu mākslas konkursa Zelta ābele 2020 laureāti septiņās kategorijās – Dzeja, Proza, Dokumentālie izdevumi, Zinātniskā literatūra, Uzziņu literatūra, Mākslas izdevumi un Grāmatas bērniem un jauniešiem. Šogad konkursam tika iesniegta 141 grāmata, ko izvērtēja žūrija mākslinieka Roberta Koļcova vadībā. Pirms gaidāmā notikuma aicinājām trīs žūrijas dalībniekus uz nelielu sarunu par personiskajiem kritērijiem, zinātnisko literatūru, tendencēm un Alekseju Muraško.

Aicina piedalīties akcijā Iepazīstini ar savu (vec)vecmāmiņu

Akcijas Iepazīstini ar savu (vec)vecmāmiņu nolūks ir ar sabiedrības aktīvu iesaisti kopīgi veidot datu un attēlu kopu, kas parādītu sieviešu iniciatīvu, profesionālo, sabiedrisko un politisko darbību no 19. gadsimta beigām līdz 2. pasaules karam, informēja akcijas rīkotāji.