Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Literatūra

Nāve aukstā klimatā © DIENA

Indes pilināšanu kafijā skandināvu autori ir atstājusi žanra vecmāmiņai Agatai Kristi un viņas epigoņiem mūsdienās – britu mīlīgajiem detektīvseriāliem etnogrāfiskā vidē. Skandināvu detektīvromānu ambīcijas nav tikai izklaide.

Lai nekas netraucē tekstam © DIENA

"Rakstniekiem, kritiķiem un citiem ar literatūru saistītiem cilvēkiem jau kādu laiku bija pietrūcis telpas," saka Latvijas Rakstnieku savienības literatūras laikraksta konTEKSTS galvenā redaktore Sandra Ratniece.

Latvija piedalās Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū

No 3. līdz 6. aprīlim Latvija piedalīsies Starptautiskajā Boloņas bērnu grāmatu tirgū (La fiera del libro per ragazzi) ar nacionālo grāmatniecības un literatūras stendu, kurā prezentēs bērniem un pusaudžiem veltītās latviešu autoru grāmatas, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbus, informēja pasākuma pārstāve Anete Konste.

Latvijas literatūras mūža balvu šogad piešķirs Uldim Bērziņam(1)

2017. gada 21. aprīlī plkst. 18 mūzikas namā Daile, tiks pasniegtas Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA). Mūža balvu par par izcilu ieguldījumu Latvijas rakstniecībā un Latvijas kultūrvides un valodas bagātināšanā ar nozīmīgiem pasaules kultūrtekstiem piešķirs dzejniekam un tulkotājam Uldim Bērziņam, informēja balvas pārstāve Iveta Bērziņa-Bebriša.

Introvertu jautājumi © DIENA

Baltijas rakstnieku, dzejnieku un izdevēju kopkoris gaidāmajos simtgades svētkos ir simboliski nozīmīgs uzdevums, taču ne mērķis.