Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā viesosies Ziemeļvalstu Padomes balvas bērnu literatūrā laureāte ilustratore Linda Bundestama

Izdevniecība Liels un mazs laiž klajā zviedru rakstnieka Ulfa Starka (Ulf Stark) un Somijas zviedru mākslinieces Lindas Bundestamas (Linda Bondestam) ilustrēto dzejas grāmatu Zvēri, kurus neviens nav redzējis, tikai mēs. Grāmatu ar lielu iejūtību un asprātību no zviedru valodas atdzejojis Juris Kronbergs. No 11. līdz 14. novembrim Latvijā viesosies grāmatas ilustratore Linda Bundestama, lai Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas laikā vadītu radošās darbnīcas bērniem bibliotēkās Brocēnos, Saldū un Liepājā, informēja izdevniecības Liels un mazs direktore Alīse Nīgale.

Ulfa Starka un Lindas Bundestamas ilustrētā dzejas grāmata Zvēri, kurus neviens nav redzējis, tikai mēs, kas domāta pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem, jau nodēvēta par mūsdienu klasiku. Grāmatas dzejoļi stāsta par 27 būtņu sugām, kuras, izņemot tās autorus, neviens nav redzējis. Šīs būtnes ir līdzīgas ne tikai dzīvniekiem un augiem, bet arī mums – cilvēkiem. Tās mēdz būt laimīgas, ziņkārīgas, apjukušas un vientuļas, cenšoties saprast dzīvi, dažādās jūtas un emocijas, ko cilvēki piedzīvo – skumjas, melanholiju, pretrunīgas sajūtas par savu ķermeni un vēlēšanos būt kādam citam. U. Starks šīs sajūtas iztēlojies un aprakstījis ar sirsnīgu humoru un asprātīgām vārdu spēlēm, savukārt L. Bundestama košajās ilustrācijās radījusi katram tēlam neatkārtojamu un spilgtu personību. Grāmata 2017. gadā saņēmusi prestižo Ziemeļvalstu Padomes balvu bērnu literatūrā un 2016. gadā - Zviedrijas Snöbollen balvu par skaistāko grāmatu Zviedrijā.

Autoru tandēms ir jau pazīstams un mīļš arī lasītājiem Latvijā, kopš 2012.gadā izdevniecībā Liels un mazs iznāca dzejas grāmata Diktators. Apgādā iznākušas arī divas citas U. Starka grāmatas – Proti svilpot, Johanna? (2016) un Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es (2011).

Ulfs Starks (1944-2017) ir sarakstījis gandrīz 100 grāmatu bērniem un jauniešiem, un saņēmis vairākas balvas un nominācijas. Viņa grāmatas tulkotas vairāk nekā 30 valodās. Linda Bundestama ir ilustrējusi vairāk nekā 25 grāmatas un tikusi nominēta dažādām literatūras un mākslas balvām.

Lindas Bondestamas vizīte Latvijā un grāmatas Zvēri, kurus neviens nav redzējis, tikai mēs tulkošana un izdošana latviešu valodā ir daļa no izdevniecības Liels un mazs projekta Bērnu Eiropa, kas saņēmis finansējumu ES programmas Radošā Eiropa (apakšprogramma Kultūra 2014–2020) atbalsta aktivitātē Daiļliteratūras tulkošanas projekti. Projekts Bērnu Eiropa paredz divu gadu laikā tulkot un latviešu valodā izdot 9 bērnu grāmatas no dažādām Eiropas valodām: zviedru, igauņu, islandiešu, lietuviešu un somu.

Lindas Bundestamas vizīti Latvijā organizē izdevniecība Liels un mazs un Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā ar Ziemeļvalstu rakstnieku pārrobežu sadarbības programmas (Nordic Writers Crossing Borders) atbalstu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja