Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

16. oktobrī sākas Frankfurtes grāmatu tirgus

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalās lielākajā izdevējdarbības izstādē pasaulē – Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse 2019). Šogad uz Frankfurti dodas arī kultūras ministrs Nauris Puntulis, lai tiktos ar tirgus vadību un runātu par Latvijas iespējām nākotnē kļūt par Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsti, ziņoja platformas _Latvian Literature pārstāvji.

Jau aprīlī rīkotajā preses konferencē platforma Latvian Literature pieteica mērķi – panākt Latvijas kļūšanu par Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsti pēc pieciem līdz septiņiem gadiem. Šogad uz Frankfurtes grāmatu tirgu dosies kultūras ministrs Nauris Puntulis kopā ar Kultūras ministrijas valsts sekretāri Daci Vilsoni un Kultūras ministrijas Nozaru politikas nodaļas eksperti Līgu Buševicu, lai ar Frankfurtes tirgus vadību iesāktu sarunas par viesu valsts statusa iegūšanu nākotnē.

“Frankfurtes grāmatu tirgus viesu valsts statuss ir ambiciozs mērķis, kas dos iespēju Latvijas valstij un kultūrai izskanēt plašā starptautiskā kontekstā. Tas ir ne tikai jauns atspēriena punkts Latvijas literatūrai un grāmatniecībai, bet arī izcila valsts tēla veidošanas un popularizēšanas iespēja, kurā varam izgaismot savas valsts nacionālās kultūras vērtības. Šobrīd esam šī ceļa sākumposmā, lai realizētu šo ieceri," uzsver kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Latvijas nacionālā un grāmatniecības stenda (B79, halle nr. 5) atklāšana paredzēta 16. oktobrī plkst. 16. Visu piecu dienu garumā stendā notiks aktīva darbība – izdevēju, poligrāfu, platformas Latvian Literature pārstāvju, Latvijas literāro aģentu un citu delegācijas dalībnieku tikšanās ar potenciālajiem ārvalstu sadarbības partneriem. Arī šogad Latvijas stenda dizainā integrēti Latvijas literatūras eksporta kampaņas #iamintrovert elementi. Jebkuram tirgus apmeklētājam būs iespēja uzņemt fotogrāfiju ar jau pazīstamajiem mākslinieka Reiņa Pētersona zīmētajiem introvertajiem autoriem un kādu paša izvēlētu Latvijas rakstnieka citātu, kuri magnētu formā būs izvietoti uz stenda sienas. Platformas Latvian Literature pārstāvji tirgū izvēlējušies īpaši reklamēt tos autorus, kuriem nesen jau ir iznākusi vai drīzumā iznāks grāmata vācu valodā – Noru Ikstenu, Māru Zālīti, Arvi Vigulu, Lauri Gundaru, Krišjāni Zeļģi, Uldi Daugaviņu un Aneti Meleci.

17. oktobrī plkst. 13 Frankfurtes grāmatu tirgū tradicionāli tiks prezentēts prestižais bērnu un jaunatnes literatūras katalogs The White Raven 2019, kurā ik gadu Minhenes Starptautiskā Jaunatnes bibliotēka iekļauj 200 labākos bērnu literatūras darbus, kas pelnījuši pasaules uzmanību, pateicoties to universālajai tematikai, inovatīvajam literārajam un mākslinieciskajam stilam. Šī gada katalogā iekļauti divi Latvijas bērnu literatūras darbi – Kārļa Vērdiņa Dilles tante (māksliniece Rebeka Lukošus, izdevniecība Liels un mazs) un Ineses Paklones Es picas brālēnu cepu (māksliniece Vivianna Maria Staņislavska, izdevniecība Pētergailis).

18. oktobrī plkst. 11 izdevniecības Liels un mazs vadītāja Alīse Nīgale piedalīsies paneļdiskusijā Bērnu grāmatas Austrumeiropā: jaunas sejas, jaunas grāmatas, jaunas tendences. Visu dienu garumā mākslinieces un dzejnieces Lotes Vilmas Vītiņas vēl nepublicētais darbs Worms, Clouds, Everything (Tārpi, mākoņi, viss) tiks izstādīts platformas dPICTUS organizētajā izstādē 100 Outstanding Picturebooks (100 ievērojamas bērnu grāmatas) Frankfurtes grāmatu tirgū. Vairāk par izstādi: dpic.co/100op19

Frankfurtes grāmatu tirgū šogad piedalās izdevniecības Liels un mazs, Pētergailis, Jāņa Rozes apgāds, Madris un Avantis Publishing, tipogrāfijas Veiters Korporācija, Darderdze Hologrāfija, kā arī BT1 (Latvijas Grāmatu izstāde) un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja