Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Novembrī Latvijas rakstnieki uzstāsies septiņās pasaules valstīs

Novembrī vienpadsmit Latvijas rakstnieki dosies uz septiņām pasaules valstīm, lai piedalītos 16 dažādos lasījumos, diskusijās un performancēs. Rakstnieki šomēnes apmeklēs Singapūru, Norvēģiju, Vāciju, Somiju, Itāliju, Igauniju, Lietuvu, kā arī Makao un Honkongu, informēja platformas Latvian Literature pārstāvji.

Platforma Latvian Literature visa gada garumā aktīvi strādā, lai nodrošinātu Latvijas autoru dalību dažādos literatūras festivālos un lasījumos ārvalstīs. Šī gada novembris ir izvērties īpaši pasākumiem bagāts.

“Šajā procesā platforma Latvian Literature darbojas kā starpnieks. Tas, ka beidzot esam iekļuvuši intensīvā starptautiskā apritē, ir vairāku gadu mēķtiecīga darba rezultāts. Mēs regulāri uzrunājam ārvalstu festivālus, piedāvājot viņu profilam atbilstošu mūsu autoru uzstāšanos. Mēs sadarbojamies ar mūsu vēstniecībām, Latvijas literatūras izdevējiem ārvalstīs, kā arī tādām organizācijām kā British Council, EUNIC un Literature Across Frontiers, lai mūsu autoriem būtu iespēja iegūt pieredzi un iepazīstināt ar savu daiļradi lasītājus ārpus Latvijas robežām,” pastāstīja platformas Latvian Literature starptautiskās sadarbības projektu koordinatore Ildze Jansone.

Laikā no 3. līdz 7. novembrim platformas Latvian Literature pārstāve Juta Pīrāga un dzejniece Inga Gaile piedalīsies vairākās diskusijās Singapūras Rakstnieku festivālā. 5. novembrī rakstnieki Jānis Joņevs un Nora Ikstena piedalīsies diskusijā un prezentēs savu darbu tulkojumus norvēģu valodā Vestfordas literatūras festivālā Norvēģijā. 6. novembrī rakstniece Māra Zālīte piedalīsies diskusijā 30 gadi pēc Berlīnes mūra krišanas Berlīnē, Vācijā, bet dzejniece Anna Auziņa dosies uz Somijas galvaspilsētu Helsinikiem, lai prezentētu Vizmas Belševicas pirmās triloģijas Bille daļas iznākšanu somu valodā. 7. novembrī Somijā viesosies arī dzejniece Inga Pizāne, lai ar dzejas pop-up performanci uzstātos pasākumā Dzeja krustojumā Helsinku festivāla CulturaFest ietvaros. 8. novembrī dzejniece Inga Gaile piedalīsies lasījumā Honkongā, bet 9. novembrī – pasākumā Makao. 9. novembrī dzejas grupa Orbīta uzstāsies Turku dzejas festivālā, kurā 11. novembrī tiks izrādīta arī rakstnieces Mairas Dobeles īsfilma recycling4poetry. 11. novembrī dzejnieks Sergejs Timofejevs prezentēs savu itāļu valodā iznākušo dzejas krājumu Turīnā, Itālijā. 15. novembrī dzejas grupa Orbīta uzstāsies arī Hullunud festivālā Tartu, Igaunijā, bet 30. novembrī Latvijas dzejnieki Inga Pizāne un Krišjānis Zeļģis piedalīsies Eiropas dzejas festivālā Viļņā, Lietuvā.

Latvijas autoru dalību ārvalstu pasākumos organizē platforma Latvian Literature sadarbībā ar Latvijas vēstniecībām, kā arī Latvijas literatūras izdevējiem ārvalstīs un citiem sadarbības partneriem. Platformas Latvian Literature darbību nodrošina Kultūras ministrijas finansiālais atbalsts.

Plašāk par Latvijas autoru dalību pasākumos var uzzināt: www.latvianliterature.lv/en/events-programme

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja