Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Māksla

Cēsu Mākslas festivāls izziņo šā gada notikumus

Šā gada 9. jūlijā Cēsīs tiks atklāts sešpadsmitais Cēsu Mākslas festivāls, kas piedāvās daudzpusīgu notikumu programmu ikvienai mākslas mīļotāja gaumei. Festivāls norisināsies līdz 14. augustam.

Tuvojas dekadence. 23. maijā sāksies Rīgas fotomēnesis

23. maijā sāksies Rīgas fotomēnesis, kura tēma šoreiz būs dekadence. Festivāls piedāvās mākslas un mūzikas programmu, kas būs tieša, brutāla, neracionāla, izaicinoša, sakrastiska, iedvesmojoša, uzskatot, ka tieši šāda māksla var palīdzēt glābt cilvēci no iznīcības, informēja Rīgas fotomēneša direktors Arnis Balčus.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā būs skatāma izstāde par modes arhetipiem

No 25. maija līdz 25. septembrim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10) būs skatāma izstāde Vêtements modèles. Modes arhetipi – nozīmīgākais Latvijā realizētais kultūras projekts sakarā ar Francijas Republikas prezidentūri Eiropas Savienības Padomē, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Krimplēnmānija. Modes kliedziens padomju skapī © DIENA

Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Brīvības bulvārī 32 aplūkojama izstāde, kas daudziem XX gadsimta 70. gados dzimušajiem ļaus atmiņās satikties ar savām mammām – tik jaunām, skaistām un "ārzemnieciskām" krimplēna kleitās, bikškostīmos un mētelīšos.

LNMM būs skatāma Vilhelma Purvīša 150. jubilejai veltīta izstāde

No 2022. gada 28. maija līdz 9. oktobrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā (Rīgā, Jaņa Rozentāla laukumā 1) būs skatāma izstāde PURVĪTIS, kas veltīta izcilā latviešu ainavista Vilhelma Purvīša 150. jubilejai, informēja LNMM pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

LMA notiks kinētiskās mākslas klasiķa Rožē Vildēra izstāde un lekcija

No 11. līdz 20. maijam Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) ar izstādi Līnijas kustībā. 60 gadu kinētiskajā mākslā viesosies viens no kinētiskās mākslas pamatlicējiem Kanādas francūzis Rožē Vildērs. Viņš ir viens no pirmajiem māksliniekiem pasaulē, kurš mākslā sāka izmantot datortehniku un algoritmus

ISSP acina uz diskusiju Atmiņas traucējumi, attēls kā pieredzes starpnieks

Ceturtdien, 5. maijā, plkst.18.30 fotogrāfijas izglītības platforma ISSP aicina interesentus uz diskusiju par attēla ietekmi uz cilvēka uztveri mūsdienās. Diskusija norisināsies ISSP Galerijas izglītības programmas ietvaros, reflektējot Kristīnes Krauzes-Sluckas izstādes Izšķirtspējas streiks saturu.